UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2019-06-10 09:12

Öttusa: hajszállal maradt le az aranyéremről Kardos Bence (20) a lengyelországi junior Európa-bajnokságon

Mindössze két ponton múlt, hogy az orosz Andrej Zujev, és nem a Trion SC 20 éves tehetsége tehette zsebre a legfényesebb elismerést a Drzonkówban rendezett junior kontinensviadal zárónapján a fiúk egyéni versenyében. Kardos Bence, korosztálya egyik legnagyobb reménysége azonban így is megismételte tavalyi bravúrját, hiszen Barcelona után ismét a dobogó második fokára állhatott.

  Továbbra is bizonyítja rátermettségét a nemzetközi mezőnyben Kardos Bence. A fiatal öttusázó a tavalyi, barcelonai junior Európa-bajnoki ezüstérme és a kladnói junior világbajnokságon szerzett aranya után Lengyelországban is megmutatta, miért tartják generációja egyik legragyogóbb talentumának.

Kardos Bence ismét ezüstérmet szerzett Forrás: Magyar Öttusa Szövetség
Kardos Bence ismét ezüstérmet szerzett Forrás: Magyar Öttusa Szövetség
Az ifjú sportoló végig az élmezőnyben haladt a drzonkówi kontinensbajnokság egyéni versenyszámában. Az Achilles-sarkának számító vívásban remekül teljesített, összesítésben a hatodik helyen zárta az első kört. Majd következett a kedvencének számító úszás, amelyben az ötödik pozíciót csípte meg. Ezt a lovaglásban megismételte, így a 36 döntős versenyző között harmadikként rajtolhatott az utolsó, kombinált számban. „Bence tudta – teljes joggal –, hogy a dobogó legfelső fokára is állhat, de épp emiatt úgy érzem, el is izgulta a lövészetet” – értékelte Martinek János, a fiúk szövetségi kapitánya a Trion SC tehetségének szereplését. Bence végül nyolcadik helyen zárta a kombit, amivel összesítésben a dobogó második fokára ért oda. Noha Kardos Bence érte le a legjobb helyezést a lengyelországi kontinensviadal egyéni megméretésén, ne feledkezzünk meg a többiekről sem: Szép Balázs a 13., Bernáth Bálint a 25., Gaál András pedig a 28. helyen ért célba. A fiúcsapat ezzel az 5. pozícióba került. Juniorkorú öttusázóink nem lassíthatnak, hiszen egy hónap múlva ugyanitt már korosztályos világbajnokságot tartanak, amelyen természetesen részt vesznek a magyar fiatalok is. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.