UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-06-12 09:58

Labdarúgás: a BBC Szoboszlait (18) választotta a meccs emberének a Wales ellen vívott Eb-selejtezőn

Nyolcvanhárom percen át a magyar felnőttválogatott egyik legveszélyesebb játékosaként futballozott a walesiek ellen a Salzburg 18 éves titánja az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában. Szoboszlai Dominik teljesítménye a nemzetközi médiában sem maradt észrevétlen, a BBC egyenesen a mérkőzés emberének választotta a centik híján gólt szerző középpályást.

Szépen lassan bebetonozza magát a magyar válogatott kezdőcsapatába a Wales ellen már negyedszer felnőtt címeres mezt öltő, mindössze 18 éves Szoboszlai Dominik. A második legértékesebb hazai labdarúgó az azeriekkel szemben elért 3–1-es győztes meccs után ismét a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára, és egyértelműen meghálálta Marco Rossi szövetségi kapitány bizalmát. Az egész mérkőzésen veszélyes, kreatív futballt mutatott be. Bravúrosan mozgott a labda nélkül, valamint remekül megérezte a Szalai Ádám visszalépéseivel megnyíló területeket, miközben korát meghazudtoló érettséggel játszott.

Szoboszlai Dominik egyre fontosabb szereplője a magyar felnőttválogatottnak Fotó: Török Attila
Szoboszlai Dominik egyre fontosabb szereplője a magyar felnőttválogatottnak Fotó: Török Attila
Nem mindig hozott jó döntéseket a labdával, de így is kevésen múlt, hogy megszerezze első – nem is akármilyen – gólját a felnőttválogatottban. Az Európa-bajnoki selejtező 56. percében egy szöglet utáni kavarodás után került óriási helyzetbe, 15 méterről a bal felső sarok fölé bombázott. A mérkőzés után az M4 Sport riportere faggatta arról, miképpen éli meg a társaság, illetve saját maga újabb remek teljesítményét. „Mindenki úgy áll hozzá ehhez a selejtezősorozathoz, hogy a cél az, hogy kijussunk a jövő évi Európa-bajnokságra, mert itthon, saját közönség előtt is szeretnénk játszani az Eb-n. Fantasztikus érzés ilyen szurkolók előtt játszani és ennek a csapatnak a részese lenni. Ugyanakkor nem szabad semmit sem túlértékelnünk, remek kiindulóhelyzetből várjuk az őszi folytatást, de még nem értük el a célunkat” – értékelt a 18 éves középpályás. A magyar válogatott legközelebb is a Groupama Arénában lép pályára, a szlovákoknak vághatunk vissza az első fordulóban elszenvedett vereségért. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.