UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-13 13:01

Kézilabda: újabb juniorsiker a csehek ellen

A szerdai háromgólos siker után ezúttal 30–28-ra verte a júliusi, spanyolországi U21-es világbajnokságra készülő férfi junior kézilabda-válogatott a cseheket a budaörsi felkészülési mérkőzésen.

A csehek elleni dupla párharc jutott erre a hétre a férfi junior kézilabda-válogatott játékosainak, akik már gőzerővel készülnek a nyári spanyolországi U21-es vb-re. Az első találkozón 27–24-re nyert a Gyurka-csapat, amelyre csütörtökön újra próbatétel várt.

Nem adott esélyt a cseheknek a férfi juniorválogatott Forrás: MKSZ
Nem adott esélyt a cseheknek a férfi juniorválogatott Forrás: MKSZ
A második összecsapást a vendégek kezdték jobban, 5–2-re vezettek,  negyed óra elteltével azonban kiegyenlített a magyar csapat. A félidei előnyt viszont nem tudta kiharcolni, 13–13-mal vonultak pihenőre a felek. A folytatásban viszont már sokkal inkább a magyar válogatott akarata érvényesült, amely szinte végig vezetett a második félidőben, és viszonylag magabiztosan 30–28-ra nyert. A társaság legeredményesebb játékosa a jobbszélső Kecskés Dániel volt hét góllal. A magyar juniorválogatott legközelebb egy hét múlva, szerdán lép pályára szintén Budaörsön egy háromcsapatos tornán a norvég és a szerb együttese társaságában. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon