UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-06-13 18:12

Vívás: a BVSC a 2024-es olimpia végéig szóló szerződést kötött a 18 éves Pusztai Lizával

Hosszú távú, a 2024-es olimpia végéig szóló szerződést kötött a 18 éves Pusztai Liza kardvívóval nevelőegyesülete, a BVSC-Zugló – adta hírül az MTI.

Szatmáry Kristóf klubelnök a Pusztai Lizával kötött megállapodás aláírása előtt elmondta, a tokiói játékokhoz közeledve áttekintik a legtehetségesebb sportolóik szerződését, de szerencsés helyzetben vannak, mert olyanok is értek már el náluk kiemelkedő sikert, akik fiatal korukból adódóan még nem is rendelkeztek profi szerződéssel.  

A BVSC bejelentette, hosszú távú szerződést kötöttek Pusztai Liza kardvívóval Fotó: BVSC/Facebook
A BVSC bejelentette, hosszú távú szerződést kötöttek Pusztai Liza kardvívóval Fotó: BVSC/Facebook
„Amióta kardot fogott a kezébe Liza, a BVSC család tagja, és edzői is ennek a közösségnek a megbecsült tagjai. Most értünk el oda, hogy betöltötte a 18. életévét, és komoly szerződést tudunk kötni vele – fogalmazott a klubelnök, kiemelve, hogy a példaértékű megállapodás tanulmányokra vonatkozó részeket is tartalmaz. – A teljes értékű fejlődését szeretnénk biztosítani”. Az utánpótlás korosztályokban rendkívül sikeres, többek között ifjúsági olimpiai bajnok Pusztai Liza 2017-ben, 16 évesen Tbilisziben már felnőtt Eb-n is nyert bronzérmet egyéniben, és azóta is tapad a nemzetközi élmezőnyre, több világkupán állhatott dobogóra, s jelenleg legjobb magyarként kilencedik a világranglistán. A szerződés aláírásánál jelen voltak edzői, Bódy István és Bódy Benjámin is. Előbbi arról beszélt, hogy jólesik a klub bizalma, majd megemlítette, hogy a tehetség mellett nagyon sok mindenre szükség van ahhoz, hogy valaki sikeres versenyzővé váljon. Pusztai Lizát illetően a fanatizmusát, a kitartását, a szorgalmát emelte ki. „Nagyon örülök, hogy 2024-ig a BVSC-t képviselhetem, itt tanultam meg vívni, sok szép emlék köt ide” – mondta a kardozó. A jövő heti, düsseldorfi Európa-bajnokságot illetően hangsúlyozta, hogy az beletartozik az olimpiai kvalifikációs időszakba, így egyéniben és csapatban is szeretne jól szerepelni, majd az MTI kérdésére ennél konkrétabban is fogalmazott, a két éve kiharcolt harmadik helyére utalva azt mondta: „ha azt most meg tudnám ismételni, nagyon boldog lennék”. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.