UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2019-06-14 18:26

Viczián Bence saját magát lemásolva aranyérmes az U19-es öttusa Európa-bajnokságon

Viczián Bence végig kiegyensúlyozott versenyzéssel, a kombinált számban saját magát idéző fantasztikus hajrával lett aranyérmes a kaunasi U19-es öttusa Európa-bajnokságon. A magyar fiúcsapat egy hajszállal maradt le a dobogóról.

viczian_511x365_acf_cropped
viczian_511x365_acf_cropped
A tegnapi négy érem után, ma mind a négy magyar fiatal érdekelt volt a litvániai U19-es Európa-bajnokság egyéni fiú döntőjében. A 200 méteres úszás Viczián Bencének sikerült a legjobban, 2:07.93-as ideje a mezőny hetedik legjobb eredményének bizonyult, de Gyurka Márk Manó és Gábor Gergely 12., valamint 13. helyet érő teljesítménye is a harminchat fős finálé első felébe sorolta a fiúkat. A vívásban azonban csak Viczián tartotta meg jó formáját, 10.-ként zárta a versenyszámot, és ez azt jelentette, hogy hatodik helyről kezdhetett neki a laser runnak – akárcsak két éve, amikor nyert az ifjúsági B korosztályban. És most is megcsinálta! A Budapest Honvéd öttusázójának a kombinált számban elért harmadik legjobb ideje bőven elég volt az aranyéremhez. „Bence minden számban azt nyújtotta, amit kellett – értékelt Szloboda József szövetségi kapitány. – Ezt a produkciót már bemutatta két éve az U17-es Eb-n is, ahol szintén a hatodik hely környékéről indult a végén, és fantasztikus kombinált számmal, futással, lövészettel tudott nyerni. Ma szó szerint lekopírozta azt a teljesítményét. Harmincnégy másodperces hátrányt dolgozott le. Szépen, körről körre jött előre, és mondhatom, akár Erdős Rita, ő is nagyon simán nyerte meg az Európa-bajnokságot. Gratulálok minden egyes edzőjének. Nagyon boldog vagyok, és folytatjuk tovább.”
viczi1
viczi1
A magyar fiúk közül Szakály Bence a 14., Gyurka Márk Manó a 15., míg Gábor Gergely a 29. helyen végzett. Az országok közötti csapatversenyben ezzel a teljesítménnyel épp, hogy lemaradtak a dobogóról. „A csapatot illetően az egyik szemem sír, a másik nevet, mert azt gondoltam, hogy ezzel az első hellyel és a tizennegyedik, valamint a tizenötödik pozícióval a dobogó valamelyik fokára azért csak felállunk. Sajnos ez nem jött össze, egyetlen egy ponttal maradtunk le a harmadik oroszoktól és kettővel a második csehektől. Inkább kaptunk volna ki ötven ponttal, de hogy megint egy ponton múlik az érem… Persze minden válogatott hullajtott el értékes pontokat, másodperceket, de hát a sportban nincs »ha«, ezt kell elfogadni. Remélem, hogy ezeket a pici hátrányokat az égiek majd a mi előnyünkre kovácsolják a világbajnokságon. Ez a versenyen már a második ilyen szituáció volt, az U17-esek leány döntőjében László Bea szintén két ponttal maradt le a harmadik helyről” – mondta az edző. A fiúk egyéni versenyének második helyén a fehérorosz Uladzislau Berazavik, a harmadikján az olasz Giorgio Micheli végzett. A csapatversenyt Fehéroroszország nyerte a csehek és az oroszok előtt. Holnap négy versenyszámmal, az U17-esek és U19-esek vegyes váltójával, valamint U17-esek fiú, illetve leány váltójával fejeződik be a kaunasi korosztályos Európa-bajnokság. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.