UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-06-14 13:03

Vívás: Muhari Eszter már alig várja a felnőtt Eb kezdetét

Muhari Eszter bízott benne, de igazán csak a felnőtt Európa-bajnoki keret kihirdetésekor hitte el, hogy ott lesz a düsseldorfi vívó Eb-n. A Honvéd 16 éves, felnőtt magyar bajnok párbajtőrözője szombaton élete első felnőtt kontinensviadalára indul.

Muhari Eszter egyedülálló idényt tud maga mögött, most pedig a felnőtt Eb-n is bizonyíthat Forrás: hunfencing.hu
Muhari Eszter egyedülálló idényt tud maga mögött, most pedig a felnőtt Eb-n is bizonyíthat Forrás: hunfencing.hu
„A felnőtt ob óta gondoltam, hogy sikerülhet, főleg mert a világkupa-versenyeken is jól ment. Csapatban pompás az összhang, azt hiszem, jól összeálltunk, és reménykedtem, hogyha egyéniben nem is, de a csapat tagjaként helyem lesz a válogatottban” – idézte fel az elmúlt hónapokat Muhari Eszter az utanpotlassport.hu kérésére. „Egyéniben a második helyen álltam a hazai ranglistán, ami szintén biztos kijutó hely, így »csak« tartanom kellett a szintet. De más ezt tudni, és más mikor hivatalosan is közlik. Nagyon boldog és kicsit büszke is voltam. Ebben az évben ennél csak egy nagyobb dolog van: a budapesti vb! Tényleg nagyon nagy dolog számomra, hogy felnőttválogatott lehetek, és már alig várom, hogy Düsseldorfban legyek” – tette hozzá Muhari, aki egyedülálló módon egyetlen versenyidény alatt három korosztály, a kadét, a junior és a felnőtt magyar bajnoki címet is elhódította 2018–2019-ben. A németországi Eb-re Muhari Eszter mellett Andrásfi Tibor, Koch Máté és Pusztai Liza is utánpótláskorú sportolóként utazik. A fiatalok esélyeiről a szövetségi kapitány, Udvarhelyi Gábor beszélt néhány napja honlapunknak, melyben szintén kiemelte a BHSE párbajtőrözőjének teljesítményét. „Parádés volt, amit idén eddig csinált – így a mester. – Egy lépésre van attól,  hogy megugorja az utánpótlás- és a felnőttkorcsoport közötti nagy szintet, és berobbanjon a legjobbak közé. Megítélésem szerint viszont erre a lépésre még egy-két évet türelmesen kell várnunk.”

A düsseldorfi Európa-bajnokságon (június 17-22.) résztvevő magyar válogatott. Férfi tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Mészáros Tamás (UTE), Mátyás Bálint (Törekvés), Németh András (Honvéd). Női tőr: Kreiss Fanni (UTE), Kondricz Kata (Honvéd), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (UTE, csak egyéni), Pásztor Flóra (Törekvés, csak csapat). Férfi párbajtőr: Koch Máté (Vasas), Siklósi Gergely (Honvéd), Rédli András (Honvéd), Andrásfi Tibor (BVSC, egyéni), Berta Dániel (Honvéd, csapat). (Ebben a fegyvernemben a vb-n egyéni indulónak Andrásfi Tibor helyett Nagy Dávidot szavazta meg az elnökség.) Női párbajtőr: Budai Dorina (Honvéd), Kun Anna (Tata), Muhari Eszter (Honvéd), Szabó Réka (BVSC, csak egyéni), Nagy Kinga (Diósgyőr, csak csapat). Férfi kard: Szilágyi Áron (Vasas), Szatmári András (MTK), Decsi Tamás (Kertváros), Gémesi Csanád (Gödöllő). Női kard: Márton Anna (MTK), Pusztai Liza (BVSC), Katona Renáta (Vasas), Mikulik Júlia (Honvéd, egyéni), László Luca (UTE, csapat).

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.