UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-07-10 16:03

Kosárlabda: a Rátgéber Akadémia hidat képezne az utánpótlás-korosztályok és a felnőttélvonal között

A következő évadban az NB I/B-ben is megméreti magát a Rátgéber Akadémia. A pécsi klub közleményt adott ki, amelyen leírják terveiket a felnőttek között történő szerepléssel kapcsolatban és szót ejtenek az akadémia további céljairól is.

A pécsi székhelyű egyesület közleményében azt írta, az NB I/B-s indulási jog megszerzése mérföldkő az akadémia életében, mert ezáltal az utánpótláskorú játékosaik a felnőttek között mérethetik meg magukat, ez a tapasztalat pedig nagyon fontos lépcsőfok számukra a professzionális játékossá válás előtt – ezt Zalay Zoltán, az akadémia szakmai igazgató-helyettese mondta el. Ahogyan azt is pozitív fejleménynek tartják, hogy két év múlva bevezetik az utánpótláskorú kosarasok kötelező szerepeltetését a felnőtt férfi élvonalban is.

A Rátgéber Akadémia történetében mérföldkő az NB I/B-s szereplés Forrás: ratgeberakademia.hu
A Rátgéber Akadémia történetében mérföldkő az NB I/B-s szereplés Forrás: ratgeberakademia.hu
Az NB I/B tehát nagyon fontos állomás, ezáltal tőlük továbbmehetnek, innen felléphetnek a következő lépcsőfokra, az élvonalbeli szerepléshez. Ehhez egyedülálló körülményeket teremtenek olyan nemzetközileg is elismert szakemberekkel, mint Ivica Mavrenszki és szakmai stábja, valamint világszínvonalú infrastruktúrájukkal és személyre szabott képzési rendszerükkel. A középiskola és az egyetem közötti átmenet megteremtése nagyon fontos feladatuk, mert ilyenkor tűnik el a legtöbb fiatal, fizikálisan sok fiú ilyenkor még nem érett az első osztályú szereplésre. Céljuk tehát, hogy hídként működjenek az utánpótlás-korosztályok és az élvonal között, és amint egy játékos felkészült, tőlük lépjen tovább az NB I/A-ba. „Nagyszerű érzés, hogy többen visszatérnek hozzánk a kiöregedett junior játékosok közül, akik szintén Ivicával dolgoztak éveken keresztül. Ezek a tehetséges játékosok hazajönnek,  ismernek bennünket, hisznek bennünk, és velünk terveznek a jövőt illetően, innen szeretnének feljebb lépni. Ez is elismerése az eddigi szakmai munkánknak, annak a háttérnek, amit teremtünk kosárlabdázóinknak évek óta – tette hozzá Csák Magdolna, a Rátgéber Akadémia másik szakmai igazgató-helyettese. – Ez a lépés segíti a hosszú távú életpálya-tervezést a legfiatalabbaktól kezdődően. A játékosok láthatják, a rendszerünkön belül milyen lépcsőfokokat kell megugraniuk az alapoktól addig, hogy felkészülten igazolhassanak az élvonalba”. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.