UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-07-12 12:24

Japán ígéretet szerződtetett a Barcelona

A 20 éves Abe Hiroki a Kasima Antlerstől igazolt az FC Barcelonához – jelentette be a katalán klub hivatalos Twitter-csatornáján. A japán válogatott futballista egyelőre a Barca B-csapatában kap majd szerepet.

A nemzetközi sajtóban már hetek óta téma volt, hogy a japán futball egyik legnagyobb ígéretének tartott Abe Hiroki a Barcelonához szerződhet. A hírekből most lett valóság. A 20 esztendős támadó, akinek a Kasima Antlersnél már csak egyetlen év volt hátra a szerződéséből, 1.1 millió euróért került a katalán csapathoz, az összeg pedig bonuszokkal 2 millió euróra nőhet még.

Abe Hiroki (20) a Barcelona új igazolása Forrás: AFP
Abe Hiroki (20) a Barcelona új igazolása Forrás: AFP
Hirokit az előző idényben megválasztott a J-League legjobb utánpótláskorú futballistájának. Az említett 2018 évadban 22 bajnokin lépett pályára, két gólt lőtt és egy gólpasszt adott; 2019-ben eddig egy találatnál és egy gólpassznál járt 14 összecsapáson. A leginkább balszélsőként bevethető játékos alapember volt az ázsiai, azaz az AFC Bajnokok Ligáját megnyerő csapatnak is. Pályára lépett a decemberi klubvébén is, a Chivasnak gólt rúgott, a Real Madrid ellen pedig 90 percet futballozott. Abe a Barcelona közleménye szerint egyelőre a B-csapatban kap majd szerepet, de rendszeresen együtt készülhet majd Lionel Messiékkel is. Nem is olyan régen a Real Madrid is igazolt magának egy japán játékost, Kubo Takefusza érdekes módon épp Barcelonában nevelkedett, mielőtt hazájában, 16 évesen elkezdett profiskodni. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.