UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-07-12 20:38

Leány U19-es kézi Eb: nem volt tökéletes, de az osztrák akadályt is átugrotta a magyar válogatott

Nem hibátlan játékkal, mégis meggyőző fölénnyel nyert második csoportmeccsén a magyar csapat Ausztria ellen a győri leány U19-es Európa-bajnokságon. Golovin Vlagyimir együttese a 39–31-es győzelmével már biztosan középdöntős, és hibátlan mérleggel várja a vasárnapi spanyol leckét.

Csütörtök este a magyar válogatott megszerezte az első megnyugtató, magabiztos győzelmét a győri leány U19-es kézilabda Európa-bajnokságon. Golovin Vlagyimir csapata a montenegrói együttest múlta felül 27–18-ra, a pihenésre azonban nem maradt sok idő, pénteken újra a pályán volt a társaság a spanyolok ellen az első fordulóban súlyos vereséget szenvedett osztrákokkal szemben. A találkozó eleje hasonlóképpen alakult, mint a nyitómérkőzésen. Csak ezúttal nem támadásban, hanem a védekezésben döcögött a játék, az első tíz percben tartották magukat az osztrákok, ami ezúttal azt jelentette, hogy csak 7–6-ra vezetett a magyar csapat.

Bánfai Kíra az első lövését elrontotta, utána viszont nem hibázott az osztrákok ellen Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
Bánfai Kíra az első lövését elrontotta, utána viszont nem hibázott az osztrákok ellen Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu

Utána, ahogyan Montenegró ellen, elkezdett nyílni az olló, s bár az osztrákok átlövésből és a szélről is be-betaláltak előbb Szabó Dóra, majd Herczeg Lili kapujába, a huszonegy magyar gólra nem lehetett válaszuk. Az első félidei játék alapján talán Bánfai Kírát érdemes kiemelni, a jobbszélső az első elrontott próbálkozása után hibátlanul lőtt, és négyszer is eredményes volt (21–15).

A fordulás után nem az évad legjobb harminc percét produkálta a magyar csapat, nem sikerült még jobban leszakítani az osztrákokat, akik támadásban meglepő eredményességgel kézilabdáztak. Na meg a sok kiállítás sem segített, még a mindig visszafogott Golovin mester is kapott sárga lapot igaz, nem reklamálásért: a játékosainak próbált taktikai utasítást adni, a szerb játékvezetők viszont félreértették a helyzetet, azt hitték a magyar tréner az ő ítéletüket kérdőjelezte meg… De a lényegen ez sem változtatott. A magyar válogatott bár nem tökéletes játékkal, de magabiztosan, végül nyolc góllal verte meg az osztrákokat (39 -31), és készülhet a spanyolok elleni, nagy valószínűséggel a középdöntőbe is beszámító, utolsó csoportmeccsre, amelyet vasárnap 18.30-kor játszanak. A találkozón Golovin Vlagyimir szövetségi edző is látta a csapat hibáit, mégsem volt elégedetlen a lefújást követően. „Nem volt könnyű összecsapás, inkább kosárlabdameccsre hasonlított, annyi gól esett. Láttuk, nem volt tökéletes a védekezés, az osztrákok lövőit nem tudtuk tökéletesen semlegesíteni, de inkább most ne működjön valami, mint a jövő héten.”

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, GYŐR Csoportkör, 1. forduló MAGYARORSZÁG–AUSZTRIA 39–31 (21–15) Magyarország: Herczeg, Szabó (kapusok), Albek 5, Arany 4, Bánfai 4, Kácsor 4, Kellermann, Kuczora 4, Pál 3, Schatzl 5, Simon 3, Stranigg 2, Szilovics, Tóth 2, Vámos 3, Zsiborás. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir Ausztria: Ivancok, Krenn (kapusok), Cosic 2, Dramac 2, Draguljic, Failmayer 4, Fehringer, Kerestely, Kofler 2, Marksteiner 4, Neidhardt 5, Reichert 9, Schlegel 3. Szövetségi edző: Helfried Müller Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1 Kiállítások: 12, ill. 12 perc A csoport másik mérkőzésén: Spanyolország–Montenegró 21–21 A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Spanyolország 3, 3. Montenegró 1, 4. Ausztria 0 A magyar válogatott további programja: Július 14., vasárnap, 18:30: Magyarország-Spanyolország (Tv: M4 Sport)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.