UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2019-07-13 19:58

Cselgáncs: Özbas Szofi (17) az ötödik helyen végzett a budapesti felnőtt Grand Prix-versenyen

A 17 éves Özbas Szofi hajszállal maradt le a dobogóról a rangos, hazai rendezésű Grand Prix-viadalon. Az ifjúsági olimpiai aranyérmes ceglédi versenyző annak tulajdonítja a sikert, hogy csak magának akart megfelelni.

Hatalmas mezőny gyűlt össze az idei magyarországi cselgáncs felnőtt Grand Prix-viadalra, a budapesti Papp László Sportarénában. Soraiban a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofival, akit nem zavart meg, hogy ezúttal a „nagyok” között kell megállnia a helyét, és bravúros teljesítménnyel az ötödik helyen zárt szombaton a 63 kg-ban.

Özbas Szofi három bravúrt is végrehajtott a budapesti felnőtt Grand Prix-versenyen Fotó: Czagány Balázs/MTI
Özbas Szofi három bravúrt is végrehajtott a budapesti felnőtt Grand Prix-versenyen Fotó: Czagány Balázs/MTI
Az első fordulóban erőnyerő volt, majd a mongol Munguncsimeg Baldorzs és az amerikai Alisha Galles ellen is magabiztosan diadalmaskodott. A legjobb nyolc között a mexikói Prisca Awiti Alcarazt győzte le, az elődöntőben viszont már nem bírt a brazil Ketleyn Quadrossal. A három győzelem és egy vereség után a bronzcsatában a kétszeres pánamerikai bajnok kubai Maylin Del Toro Carvajallal csapott össze. Az elején a 17 éves ceglédi dzsúdós remekül állta a sarat, mígnem bő két perc elteltével az ellenfél megkontrázta az indítását, földre vitte Özbast, és vazaarit kapott. Ezt az előnyét megőrizte a meccs végéig, így ő állhatott dobogóra. „Úgy mentem fel a tatamira, hogy nem másoknak akarok megfelelni, hanem a saját igényemnek. Ezért nem csalódás az ötödik hely, örülök, hogy felszabadultan tudtam dzsúdózni”összegzett a magyar versenyző az M4 Sportnak. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.