UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2019-07-14 20:19

Kajak-kenu: egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyarok a csehországi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon

A vasárnapi zárónap volt a legeredményesebb a magyar ifjúsági és U23-as kajak-kenu válogatottnak a csehországi korosztályos Európa-bajnokságon, hiszen küldöttségünk egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet nyert. Mind a két korcsoportot figyelembe véve összesen 2 arany-, négy ezüst- és két bronzmedált könyvelhettek el Racicében.

A zárónapon öt érmet szerzett a Makrai Csaba vezette ifjúsági és U23-as kajak-kenu válogatott a Racicében; egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet. Az első medált K−1 500 méteren Máró Anna tudhatta magáénak, aki 0,856 másodperccel maradt el a győztes fehérorosz, Leanjuktól. Szintén a második helyen zárt az U23-as női kajaknégyes 500 méteren. Biben Karina, Malcsiner Eszter, Sólyom Dóra és Katrinecz Rita hajója mindössze 0.464 másodperccel voltak lassabb a lengyel egységnél.

A Biben Karina (elöl) és Bakó Olga alkotta egység immár az U23-asok között bizonyított Forrás: molalapitvany.hu
A Biben Karina (elöl) és Bakó Olga alkotta egység immár az U23-asok között bizonyított Forrás: molalapitvany.hu
Az áttörést a junior leány K−4-es együttes hozta meg az imént említett távon; Potoniec Zsófia, Rugasi Csilla, Kulcsár Csenge és Csikós Zsóka állhatott fel a kontinensbajnoki dobogó legtetejére. Megérdemelten, hiszen nagy csatában utasították maguk mögé a mezőnyt. A kétszeres ifjúsági világbajnok duó, Biben Karina és Bakó Olga immár az U23-asok között bizonyíthatott. Elképesztően nagyot meccseltek a szerb párossal, ám végül alulmaradtak. A különbség csupán 0.023 másodperc volt. Az U23-as kenus Nagy Bianka nemrégiben kiharcolta a felnőttválogatottságot, és ezt bronzéremmel ünnepelhette Csehországban: 200 méteren a harmadik legjobb volt. A magyar válogatott − mindkét korosztályt figyelembe véve − összesen 2 arany-, négy ezüst- és két bronzmedált szerzett a korosztályos Európa-bajnokságon. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.