UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-07-15 15:52

Vívás: Muhari Eszter az olimpiai bajnok Semjakinát legyőzve jutott a főtáblára női párbajtőrben a felnőtt vb-n

A budapesti vívó-vb-n női párbajtőrözők selejtezőiben megszületett az első magyar szenzáció. A 16 éves Muhari Eszter − a többek között − a londoni olimpián aranyérmes Semjakinát legyőzve, veretlenül jutott a fegyvernem csütörtöki 64-es főtáblájára − írja az origo.hu.

Muhari Eszter a selejtezők első körében nem szenvedett vereséget, így egyből a 64-es főtáblára jutott. A 16 éves tehetséges vívó, az Origónak nyilatkozott a sikeres kvalifikáció után:

Muhari Eszter a 2012-es londoni olimpiai aranyérmesét legyőzve jutott főtáblára Budapesten
Muhari Eszter a 2012-es londoni olimpiai aranyérmesét legyőzve jutott főtáblára Budapesten
„Tegnap este és ma reggel még nagyon izgultam, de a bemelegítés és az első asszó során éreztem, hogy ez jó nap. Örülök, hogy ilyen simán bejutottam a főtáblára és igyekszem ott is a lehető legjobb eredményt elérni. Tizenhat évesen még fiatal vagyok ebben a mezőnyben, de nem kizárt, hogy meglepetést tudok okozni csütörtökön, a főtáblán.” A londoni olimpiai bajnok ukrán  Jana Semjakinát is sikerült legyőznie a kadét világ- és Európa-bajnok magyar vívónak. „Egy csoportban voltam a londoni olimpiai bajnok Semjakinával, a selejtezők előtt azt hittem, hogy kikapok tőle. A bemelegítés során megjött az önbizalmam, és simán legyőztem. Remélem, a csütörtöki döntőig kitart a jó formám” - nyilatkozta Muhari selejtezők végeztével. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.