UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2019-07-19 11:05

EYOF: készen áll a rajtra a magyar tornászcsapat

A magyar tornászok közül Szujó Hanna, Makovits Mirtill, Balázs Krisztián és Kovács Márton vesz részt az utánpótlás-korosztály egyik legnagyobb nemzetközi megméretésén, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A sportági versenyek kedden kezdődnek Bakuban.

A válogatott tagjai pénteken utaznak a vasárnaptól kezdődő, egy hétig zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, amelynek a két évvel ezelőtti győri esemény után Azerbajdzsán fővárosa, Baku ad otthont. Az EYOF-on a magyar hölgyeket Szujó Hanna és Makovits Mirtill képviseli, akiket edzőként Török Dániel kísér, mindkét versenyző négy szeren indul. A fiúk mezőnyében a Győrben junior-világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztián mellett Kovács Márton vesz részt a viadalon, segítőjük Nagy Zoltán lesz a verseny ideje alatt, ők mind a hat szeren bemutatják gyakorlataikat. Csapatban (2 fő eredménye adja a csapateredményt) a selejtezők után hirdetnek eredményt, míg egyéni összetettben és szerenként természetesen finálékat is rendeznek.

Balázs Krisztián junior-vb után az EYOF-on is bizonyíthat Forrás: MOB
Balázs Krisztián junior-vb után az EYOF-on is bizonyíthat Forrás: MOB
S ezt várja a két tréner az egyhetes azerbajdzsáni megméretéstől: Török Dániel, edző, junior női válogatott: Sporttörténelmi világbajnokság után vagyunk. Úgy érzem, ha Mirtill hozza azt a hiba nélküli tornát, amit június végén Győrben mutatott, boldogok lehetünk. Bár Hannának nem én vagyok a klubedzője, de azt gondolom, mind ő, mind én akkor leszünk elégedettek, ha javítani tudja azokat a gyakorlatokat, amelyek a junior vb-n kevésbé sikerültek.” Nagy Zoltán, edző, junior férfi válogatott: Összességében elmondhatom, hogy Kovács Márton fizikálisan nagyon rendben van, viszont neki ez lesz az első jelentős, nemzetközi megméretése, biztosan sokat jelent ez számára. Balázs Krisztián felkészülését több dolog is nehezítette, ezzel együtt mindkettőjüktől azt várom, hogy mutassák be a lehető legjobban a gyakorlatokat, az meg a mezőnytől is függ, hogy ez mire lesz elég.”

A tornaversenyek részletes programja: Július 21.: fiú pódiumedzés Július 22.: lány pódiumedzés Július 23.: fiú selejtező - 10:00–19:00; (egyéni összetett, csapat, szerenkénti) Július 24.: lány selejtező - 10:00–19:00; (egyéni összetett, csapat, szerenkénti) Július 25.: fiú-lány egyéni összetett döntők - 12:00–18:15 Július 26.: szerenkénti döntők I. nap - 14:00–16:00 (Fiú: talaj, lólengés, gyűrű. Lány: ugrás, felemáskorlát) Július 27.: szerenkénti döntők II. nap - 14:00–16:00 (Fiú: ugrás, nyújtó, korlát. Lány: talaj, gerenda)

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.