UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-07-20 18:37

Tenisz: vasárnaptól négy magyar fiatal ragad ütőt az EYOF-on

Négy magyar fiatal részvételével kezdődik Bakiban az EYOF teniszversenye. Bartha Panna, Kántor Anna, Páll Noel és Pesti Balázs is elsősorban rutinszerzés céljából utazott el Azerbajdzsánba.

Vasárnap rajtol Bakiban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, s mindjárt a nyitónapon magyar érdekeltséggel. Pályán lesz például az azerbajdzsáni játékokon szereplő négy magyar teniszező is.

Készen áll a rajtra az EYOF-csapat
Készen áll a rajtra az EYOF-csapat
Bartha Panna, Kántor Anna, Páll Noel és Pesti Balázs hosszú kiválasztási folyamat végén kapta meg az „EYOF-repülőjegyeket”. Pelva Gábor, a válogatott vezetőedzője a télen kezdte a játékosok megfigyelését, majd júniusban hirdette ki a végleges utazó csapatot. „Szakmai szempontból igen hasznos versenynek tartjuk az EYOF-ot, amely különleges terhet ró a játékosokra, hiszen egy multisporteseményen kell országukat képviselniüknyilatkozta Pelva a tenisz-palya.hu-nak az elutazás előtt. – Bár ranglistapontokat a fiatalok nem tudnak szerezni, hasznos tapasztalatokat annál inkább. A mezőny két évvel ezelőtt, Győrben is elég jó volt, most is kiélezett mérkőzésekre számítunk. Azt hiszem, a mi sportágunk lesz az egyetlen, amely az elsőtől az utolsó napig, megszakítás nélkül szerepelni fog a programban.” Ami a tenisz különleges helyzetét illeti, azt is meg kell említeni, hogy a meccseket szabadtéri kemény pályán fogják játszani, miközben a világ nagy része jelenleg épp a salakos szezon kellős közepén jár. A magyar küldöttség éppen ezért a NEK-en tartotta a felkészülést – igaz, fedett pályán, de legalább a megfelelő borításon. A Bakiba utazó négyesből a csapat legfiatalabb tagja, Kántor Anna arról beszélt, mit jelent neki az EYOF-részvétel. „Nagy dolognak tartom, hogy megkaptam az indulás jogát, éppen ezért izgatottan várom a mérkőzéseket. Az eredményt illetően azonban nincsenek konkrét elvárásaim. Nagy meccseket szeretnék játszani. Úgy érzem maximálisan felkészültem a feladatra, és alkalmazkodni fogok a rám váró helyzethez.” További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.