UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-07-22 19:48

Az U20-as férfi kosárválogatott a 14. helyen zárta a B divíziós Európa-bajnokságot Portugáliában

Három nyertes és négy vesztes mérkőzést követően a magyar férfi U20-as kosárválogatott a 14. helyen zárta a matosinhosi B divíziós Európa-bajnokságot. A vezetőedző, Pór Péter elégedett a csapat teljesítményével, és honlapunknak elmondta, a maximumot hozták ki a megméretésből.

A férfi U20-as kosárválogatott jól kezdte a portugáliai B divíziós kontinenstornát, ugyanis legyőzte az A-csoport egyik esélyesének számító belorusz csapatot, méghozzá magabiztosan: 63−51. A csapat mestere, Pór Péter a torna előtt arról beszélt, ez utóbbi mérkőzés nagyban befolyásolhatja csapata továbbjutását a legjobb nyolc közé. A folytatás is hasonlóan sikerült: Meleg Gergőék maguk mögé utasították az íreket is (62−49).

Az U20-as férfiválogatott Forrás: hunbasket.hu
Az U20-as férfiválogatott Forrás: hunbasket.hu
„Két nagyon kemény párharc volt, ám a srácok tudásuk legjavát nyújtották. Az első bravúr-, a második papírforma-győzelem volt. A fehéroroszok elleni sikerrel kezdték elhinni, akár a negyeddöntőbe is bejuthatnak. Jöhettek az oroszok, akikkel szemben szinte biztos volt, hogy alulmaradunk. A sorsdöntő párharc az utolsó, izlandiak elleni volt” − emlékezett vissza a szakvezető. Várakozása beigazolódott, ugyanis simán kikaptak az oroszoktól (90−55). A hideg zuhany viszont az Izland együttese elleni mérkőzéssel érkezett: habár a magyarok jól kezdtek, mégis hatalmas különbségű, 78−41-es vereséget szenvedtek. Ezzel együtt kiderült, hogy a kilencedik helynél előbb biztosan nem végez az alakulat. „Nagyon motiváltak voltak, ám erőnlétben nem tudták felvenni a versenyt ezekkel a riválisokkal − így Pór. − Persze, az izlandiak nem voltak harmincnyolc ponttal jobbak. Nekünk az volt a dolgunk, hogy gondoljunk a folytatásra is, így amikor elúszni láttuk az ütközetet, elkezdtük pihentetni a játékosokat, hiszen hosszú út állt még előttünk.” Pór tanítványai aztán a finnekkel sem bírtak (63−52), majd legyőzték Észak-Macedónia válogatottját (62−55), tehát a 13. helyért léphettek pályára. Igazi keretesnek mondható az Eb a magyaroknak, mivel a beloruszokkal szemben kellett bizonyítaniuk a helyosztón − csakúgy, mint az első körben. Ezúttal viszont már nem sikerült a bravúr, 88−61-re elveszítették a mérkőzést, a 14. helyen zárták a tornát. „Egyetlen fájó meccs volt, a finnek elleni. Azon a napon meglehetett volna a siker, ezzel együtt a jobb helyezés. Mindettől függetlenül úgy vélem, a lehető legtöbbet hoztuk ki a kontinensbajnokságból, csapatként hihetetlenül jól működtünk. Hét meccs az európai porondon sokat jelent a srácoknak a későbbi karrierjükhöz, bízom benne, ezt ők is így érzik. Köszönöm mindenkinek a munkáját!” − zárta le a szakember.

FÉRFI U20-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG Végeredmény 1. Portugália, 2. Csehország, 3. Belgium, ...14. Magyarország

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.