UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2019-07-22 21:01

EYOF: újabb birkózóbronz – Matyi Vivien szállította

A szabadfogású Kiss Benedek (55 kg) révén a magyarok már a baki Európai Ifjúsági Olimpiai Játékok hivatalos megnyitója előtt megízlelhették az éremszerzés szavakkal leírhatatlan érzését. Szerencsére a második nap sem kell birkózóbronz nélkül beérnünk: a 46 kilogrammosok között versenyző Matyi Vivien ráadásul technikai tussal húzta be a bronzcsatát.

Az úszó Csulák Lia mellett egyértelműen a birkózó Matyi Vivien a hétfői nap magyar hősnője. Az ESMTK 15 éves reménysége csaknem hibátlanul menetelt a 46 kilogrammosok között az azeri fővárosban rendezett EYOF második versenynapján. A selejtezőben rögtön remekül kezdett, hiszen 3–0-ra legyőzte a norvég Svarstadot, majd ezzel a lendülettel lépett szőnyegre a lengyel Jargiela elleni összecsapáson, amelyet nem meglepő módon a magyar leányzó nyert, 10–4-re. A következő körben már a biztos érem reményében szállt szembe a román Antucával. Mint utóbb kiderült, tőle nem volt ciki kikapni, merthogy Matyi legyőzése után a fináléban az azeri Shirinova orra alá is borsot tört: 4–2-re nyert a mindent eldöntő partin, ezzel EYOF-bajnokká avanzsált.

Matyi Vivien örülhetett a bronzcsatát követően Forrás: Magyar Birkózó Szövetség
Matyi Vivien örülhetett a bronzcsatát követően Forrás: Magyar Birkózó Szövetség
De térjünk vissza a magyar birkózóra, aki nem búslakodhatott sokáig, elvégre a szlovák Anna Pollakova ellen kellett kivívni a dobogóra állás jogát. Ez a vártnál sokkal simábban összejött, hiszen Vivien technikai tussal, 10–0-val múlta felül riválisát, megszerezve ezzel a magyar küldöttség harmadik érmét, második bronzát.           További korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.