UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2019-07-24 20:54

Cselgáncs: Farkas Bence (55 kg) bronzérmes lett az EYOF-on

Nem akármilyen hónapot tudhat maga mögött a cselgáncsozó Farkas Bence (55 kg): június végén ezüstérmet szerzett a varsói ifjúsági Európa-bajnokságon, ő vihette a zászlót a Bakiban, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, ráadásul − ez utóbbi versenyen − bronzérmet szerzett szerdán.

Megkezdték a dzsúdósok is szereplésüket a baki Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Jó esélyekkel vágott neki a megméretésnek Farkas Bence (55 kg), aki június végén ezüstérmet szerzett a varsói ifjúsági Európa-bajnokságon. Nem mellékes, Bencét érte az a megtiszteltetés, hogy vihette a magyar csapat zászlóját a megnyitóünnepségen.

Farkas Bence bronzérmet szerzett Bakiban Forrás: MOB
Farkas Bence bronzérmet szerzett Bakiban Forrás: MOB
Az első körben a hazai pálya előnyét élvező Sukran Zamaulival nézett farkasszemet, és a csata egészen az aranypontig ment, ezt a magyar fiú szerezte meg, s jutott a legjobb nyolc közé. Itt a német David Ickesszel  találkozott, akit 1:23 perc alatt gyűrt le ipponnal. Az elődöntőben aztán túl nagy falatnak bizonyult a török Berat Bahadir. Bencének egy dolga maradt: várni a vigaszág győztesét. Itt alakult ki aztán igazán érdekes helyzet, ellenfele ugyanis a már jól ismert olasz, Vincenzo Skenderi lett. Honnan ismerik egymást?  Skenderi éppen Farkas ellen győzött a lengyelországi az Európa-bajnokság döntőjében. Volt miért visszavágnia tehát a magyarnak, és ezt meg is tette. Nem is akárhogyan! Egy perc sem kellett hozzá, hogy ipponnal odavágja az olaszt, így bronzérmet szerzett az EYOF-on. A másik két cselgáncsozó, Marosi Bálint (60kg) és Kriza Anna (48kg) kiesett. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.