UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2019-07-25 18:55

EYOF: Szegedi Dániel (66 kg) gondoskodott a mai dzsúdóbronzról

Úgy néz ki, birkózóink után a magyar cselgáncsozók is ráléptek a bronzösvényre: csütörtökön a 66 kg-os Szegedi Dániel fért fel a dobogóra, miután meggyőző fölénnyel legyőzte a hazai pálya előnyét élvező azeri riválisát a bronzcsatában.

Farkas Bence szerdai bronzérme után csütörtökön is esély nyílt a fiatal dzsúdósok előtt, hogy növeljék a magyar küldöttség éremgyűjteményét. Egészen pontosan két versenyző, a 66 kg-os Szegedi Dániel, valamint a 63 kg-os Nyíri Nikolett lépett tatamira. Előbbi pazar menetelést hajtott végre.

Szegedi Dániel szerezte a nyolcadik bronzérmet a baki EYOF-on Forrás: cegledipanorama.hu
Szegedi Dániel szerezte a nyolcadik bronzérmet a baki EYOF-on Forrás: cegledipanorama.hu
Az első körben a fehérorosz Ihar Batsziscsával nézett farkasszemet Szegedi. A csata meglehetősen egyoldalúra sikerült, mivel két sido után a magyar versenyző ipponnal nyert. Azzal bejutott a legjobb nyolc közé. Ahol a lengyel Michał Kowalczykkal találkozott, akit két perc alatt gyűrt le ippon értékű, két vazarival. Az elődöntőben aztán túl nagy falatnak bizonyult az ukrán Szergij Nebotov. A négy percig tartó, végtelenül kiélezett párharcot egyetlen vazari döntött el, amelyet a magyar fiú a küzdelem 14. másodpercében szenvedett el. Ezután sokáig próbálkozott, de nem talált fogást ukrán riválisán, így bronzmeccsen küzdhetett tovább. Nem búslakodhatott sokáig, hiszen a hazai pálya előnyét élvező azeri Matin Rzazade kemény diónak tűnt. Ehhez képest nagyon kijött a lépés a ceglédi dzsúdósnak, hiszen remekül küzdött:  vazarit követő ipponnal döntötte el a bronzcsatát. Az aranyat – az ukrán vetélytárs legyőzésével – az orosz Szajhan Sabihanov szerezte meg. Ezzel a magyar küldöttség nyolcadik bronzérmét szerezte meg EYOF-on. Ne feledkezzünk meg a nap másik magyar indulójáról sem. Nyíri Nikolettet egyetlen nyert összecsapás választotta el a bronzmérkőzéstől. Miután a nyolcaddöntőben kikapott a horvát Katarina Kristótól, a vigaszágon folytathatta. Ott előbb nehézkesen, de legyőzte a lengyel Martyna Glubiakot, majd újra vereséget szenvedett, ezúttal a spanyol Laura Vazquez Fernandezzel szemben maradt alul, így nem folytathatta a 63 kg-osok viadalát. Az arany a holland Joanne van Lieshouté lett, Nikolett spanyol legyőzője pedig bronzérmet vehetett át. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.