UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-07-27 08:09

Jégkorong: az amerikaiak ellen kezdi a munkát az U20-as válogatott

Csütörtökön igazi nehézsúlyú rivális, az amerikai ifjúsági csapat ellen indítja az idényt az U20-as jégkorong-válogatott a Megyeri úton. A szezonstart küszöbén a nemzeti együttes trénerével, Vas Mártonnal beszélgettünk.

Egy hajszál választotta el a divízió I/A csoportba jutástól decemberben a magyar juniorválogatottat a lengyelországi Tychyben rendezett U20-as jégkorong-vb-n. Vas Márton együttesét, akkor a szlovénok ütötték el az aranyéremtől, az egész éves produkcióra azonban nem lehetett panasz, többségében nagyszerűen játszott a társaság.

Az U20-as válogatott az amerikaiak ellen kezdi az évadot Forrás: MJSZ
Az U20-as válogatott az amerikaiak ellen kezdi az évadot Forrás: MJSZ
„Ha egyetlen kritikát vagy negatívumot kellene megfogalmaznom a csapattal kapcsolatban, akkor azt mondanám, hogy nem mindig játszottuk ki magunkból, amit tudunk – kezdte honlapunknak adott interjúját a magyar jégkorong-válogatott korábbi csapatkapitánya, Vas Márton. – A szlovénok elleni csata azért is fájó, mert addig kiválóan teljesítettünk. Persze, a legfontosabb tavaly is az volt, hogy fejlődjenek a játékosok, és ez szerintem megtörtént.” Ahogyan a most kezdődő évadra is ezt tűzte ki a legfontosabb feladatnak a szakvezető, elvégre bármennyire is közel vannak már a felnőttkorhoz a hokisok, mégis utánpótláscsapatról van szó. „A juniorkorosztályban az elsődleges, hogy felkészítsük a fiúkat arra, ami a felnőttpályafutásuk alatt vár rájuk. A tavalyi és a mostani keretben is ügyes srácokat látok, akikről azt gondolom, sikerrel veszik majd az előttük álló akadályokat.” Jövő hét csütörtökön mindjárt az Egyesült Államok U18-as alakulata ellen bizonyíthatnak a magyar U20-asok. A meccs természetesen kiváló értékmérő lesz a játékosoknak. Vas elmondta, keményen beleálltak a munkába, egyelőre nem is az ellenféllel, hanem saját magukkal foglalkoznak, de biztos benne, hasznos lesz számukra az ütközet a tengerentúli riválissal. Aztán pedig augusztus végén újra nemzetközi tornára, a Super Challenge Cupra utazik a gárda, decemberben pedig következhet megint az I/B csoportos vb, ezúttal Kijevben. „Annyit ígérhetek, hogy az egész szezonban minden mérkőzésre úgy lépünk a jégre: győzni szeretnénk. S ha így lesz, biztos vagyok benne, hogy ez a végén eredménnyel is párosul majd.”

U20-as felkészülési mérkőzés: MAGYARORSZÁG U20 – EGYESÜLT ÁLLAMOK U18 Augusztus 1., 18 óra, Megyeri út

A magyar U20-as válogatott kerete: Kapusok: Gönczi Lajos (DEAC), Horváth Dominik (IOGJA), Márkus Levente (UTE), Sági Máté (Vasas) Hátvédek: Bogesic Vedran (MAC), Dóczi Zsombor (MAC), Farkas Botond (Vasas), Fekete Botond (UTE), Gáspár Levente (UTE), Horváth Milán (Fehérvári Titánok), Kudor Bendegúz (MAC), Pokornyi Dávid (UTE), Seregély Máté (Minnesota Wilderness, amerikai) Csatárok: Almási Márk (Fehérvári Titánok), Béres Boldizsár (UTE), Dézsi Bence (Fehérvári Titánok), Kovács Alex (Fehérvári Titánok), Kovács Sebestyén (UTE), Kozma Ferenc (DEAC), Mesterházy Bálint (Okanagan, osztrák), Papp Kristóf (Madison Capitols, amerikai), Péter Donát (Augsburg, német), Rácz Kristóf (Vasas), Rétfalvi Kristóf (IOGJA), Sárdi Máté (Dukla Trencin, szlovák), Vértes Nátán (HPK, finn)