UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2019-07-27 09:58

A pontverseny kilencedik helyén zárt a magyar küldöttség

A magyar küldöttség a pénteki versenynap után 17 éremnél jár (8 ezüst, 9 bronz) az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, de biztos, hogy ez a szám növekedik a szombati zárónapon, hiszen a leány U16-os kosárválogatott döntőt játszik Franciaország ellen. Nem csupán Szkocsovszki Igor együttese szerezhet újabb medált; a leány kézicsapat bronzmeccsen lép pályára, míg a cselgáncsozók a csapatversenyben bizonyíthatnak. Mindemellett szoríthatunk a tornász Balázs Krisztiánért is.

Nagy kérdés a zárónapon, vajon sikerül-e megtörniük a magyar fiataloknak a sportolóinkat Azerbajdzsánban érintő "EYOF-átkot". Többször voltak csupán egy lépésre az aranyéremtől, ám eddig nem sikerült a bravúr. Szombaton a legnagyobb esélye az elsőségre talán a Szkocsovszki Igor vezette U16-os leány kosárcsapatnak van, amely a fináléban bizonyíthat a franciákkal szemben. De bízni lehet a junior-világbajnoki bronzérmes tornász, Balázs Krisztiánban is, aki a legerősebb szerén, nyújtón próbál szerencsét. 15:38 Huszonegy éremmel a kilencedik helyen zárt a pontversenyben a magyar csapat Bár aranyérem nélkül tér haza a magyar küldöttség Azerbajdzsánból, a fiatalok produkciójára így sem lehet panasz. Összesen huszonegyszer állhattak dobogóra, kilenc ezüst- és tizenkét bronzérmet szereztek, amely az éremtáblán a 28., a pontversenyben viszont a kilencedik helyre volt elég. 14:54 Harmadik helyen zárták a vegyescsapatversenyt a dzsúdósok Bronzéremmel zárták a dzsúdósok az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, miután a franciákat 4−2-re legyőzték a helyosztón.

Balázs Krisztián bronzérmes lett nyújtón Fotó: Mura László
Balázs Krisztián bronzérmes lett nyújtón Fotó: Mura László
14:11 Balázs Krisztián bronzérmes lett korláton  A junior-világbajnoki harmadik Balázs Krisztián 13.566 ponttal végzett a harmadik helyen; a két ukrán Ilja Kovtun és Vlodimir Kosztjuk mögött. 13:04 A negyeddöntőben kapott ki a magyar dzsúdócsapat az oroszoktól A magyarok 4−1-es vereséget szenvedtek az oroszoktól. A mixcsapat a vigaszágon folytathatja; a francia−román meccs győztese lesz az ellenfele. 12:17 Az ötödik helyen zárt a svédváltó Bakiban Az Illovszky Dominik, Farkas Bence, Banóczy Árpád és Molnár Attila alkotta váltó az ötödik helyen zárta a megméretést (1:56.31) a lengyelek, svédek, spanyolok és az olaszok mögött.
Megtörik-e az átkot az U16-os kosaraslányok? Forrás: wbasket.hu
Megtörik-e az átkot az U16-os kosaraslányok? Forrás: wbasket.hu
11:20 Ezüstérmes lett az U16-os leányválogatott Azerbajdzsánban Szkocsovszki Igor együttese − a meccset megfordítva − hét ponttal is vezetett a zárófelvonásban a franciák elleni aranycsatában, ám a végét a rivális bírta jobban, amely 64−59-es diadalt aratott, így a magyarok a dobogó második fokára állhattak. 10:10 Bronzérmet szerzett a leány kéziválogatott Bakiban A magyarok nagyon simán, tíz góllal (30−20) győzték le a svájciakat a helyosztón, így felállhattak a dobogó harmadik fokára. A Kun Attila vezette alakulat legeredményesebb játékosa Csekő Brigitta volt 6 találattal, ám szépen termelt Kukely Anna és Milinkó Zsófia is; öt góllal járult hozzá a sikerhez a két hölgy.

A MAGYAROK SZOMBATI PROGRAMJA KÉZILABDA. 7:30leány bronzmeccs, Magyarország−Svájc CSELGÁNCS. 8:00−14:00: vegyes csapatverseny TORNA. 10:00−14:00: fiú szerenkénti döntők (Balázs Krisztián) KOSÁRLABDA. 9:15: leánydöntő, Magyarország−Franciaország