UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-07-31 10:51

Svédországban készül a leány U18-as jégkorong-válogatott

Rangos nemzetközi tornára utazott, és csütörtöktől erős ellenfelekkel kezdheti meg a felkészülését a leány U18-as jégkorong-válogatott. Bedő Botond vezetőedző fontos állomásnak tekinti a svédországi eseményt a januári, németországi világbajnokság előtt.

Két napot Érden készült, majd húsz játékossal kelt útra a leány U18-as válogatott, amely a héten Stockholmban szerepel a World Selects Invitational elnevezésű hétcsapatos nemzetközi tornán. Bedő Botond együttesének ez az első felkészülési lehetőség a szezonban a januári, németországi korosztályos világbajnokság előtt – számolt be az MJSZ.

Svédországba megy a leány U18-as válogatott Forrás: MJSZ
Svédországba megy a leány U18-as válogatott Forrás: MJSZ
A magyarok csütörtöktől szombatig naponta két találkozót játszanak, a mérkőzések 2x20 percesek. Ezt követően rendezik meg a helyosztókat. A mezőnyben a magyar az egyetlen igazi válogatott, a német, a svéd, a finn és az olasz együttes is Select néven indul (két-három csapatból válogatják össze a játékosokat), és ott van még két észak-amerikaiakból álló alakulat is. A magyar keretbe hét klub ad játékosokat. Hiányozik a névsorból a felnőttekkel Finnországban készülő Tóth Zsófia, Kreisz Emma, Seregély Míra, Horváth Imola és Szamosfalvi Petra. A csapat vezetőedzője, Bedő Botond így tekint a svédországi megméretés elé: „Sokat léptünk előre a két itthoni nap alatt. Az alapoktól kezdtük, átismételtük a korcsolya- és bottechnikát, gyakoroltuk a lövéseket, passzokat. Csak a helyszínen derül ki, hogy milyen erősségűek ellenfelek, de nem lehet lebecsülni őket. A fejlődés lesz a lényeges. Nem feltétlenül megnyerni akarjuk a tornát, hanem jó meccseket szeretnénk játszani. Ebben a korosztályban most új játékosokat próbálunk ki és kíváncsiak vagyunk, hogy nyomás alatt mire képesek. A vb-keret még teljesen nyitott, a fiatalok akár kiszoríthatják az idősebbeket. Néhányan ráadásul most a felnőttválogatottal szerepelnek Finnországban, így többek előtt is lehetőség nyílik, hogy megmutassák magukat.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.