UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-08-03 15:40

Nyolc érmet szereztek a fiatalok az egyiptomi uszonyosúszó-világbajnokságon

A magyar csapatnak véget ért Egyiptomban a junior uszonyosúszó-világbajnokság, amelyen egy arany-, két ezüst- és öt bronzérmet szerzett. A csapatvezető, Veress András úgy értékel: a fiatalok felülmúlták az előzetesen várt eredményeket.

Az egyiptomi junior uszonyosúszó-világbajnokság első versenynapján három éremmel indított a magyar csapat. Linzenbold Zsófia 100 méteres leány uszonyos gyorson bronzérmet szerzett, Varga Jázmin 400 méteres felszíniben szintén a harmadik helyen végzett (junior országos csúccsal − 3:22.73), míg Deme Dorka ugyanabban (ifjúsági országos csúccsal − 3:23.73) a negyedik helyre úszott be. 

Stadler Csenge ezüstérmes lett a junior-világbajnokságon Forrás: Magyar Búvár Szakszövetség
Stadler Csenge ezüstérmes lett a junior-világbajnokságon Forrás: Magyar Búvár Szakszövetség
A Cséplő Kelen, Tóth Péter, Linzenbold Zsófia, Stadler Csenge összeállítású 4x100 méteres mix uszonyos gyorsváltó a dobogó második fokára állhatott (3:07.9). A vb második napján Stadler Csenge 200 méteres uszonyos gyorson lett ezüstérmes. Csütörtökön felcsendült a magyar himnusz is: az 50 méteres uszonyos gyorson Linzenbold Zsófia junior-világbajnok lett, megőrizve ezzel a hároméves hagyományt, miszerint az 50 méteres uszonyos gyors aranyérme Debrecenbe kerül a junior- és felnőtt-világversenyekről. (Senánszky Petra, Szabó Anita, Linzenbold Zsófia trió összesen 7 bajnoki címet gyűjtött 2016 óta ebben a számban). A harmadik versenynap ezzel nem ért véget, ugyanis 400 méteres búvárúszásban Kiss Blanka a dobogó harmadik fokára állhatott, és 400 méteres uszonyos gyorson Stadler Csenge szintén bronzérmet szerzett. A magyar küldöttség pénteken aztán újabb éremmel gazdagodott. A Losonczi Flóra, Linzenbold Zsófia, Kiss Blanka és Deme Dorka alkotta 4x100 méteres felszíni váltó a harmadik helyen végzett, így bronzmedállal zárta az egyiptomi vb-t. “Nagyon elégedett vagyok a csapattal, előzetesen úgy véltem, hat-hét érmet szerezhetünk, végül nyolccal zártunk, az éremtáblázat ötödik helyén. Mi több, voltak olyanok, akik csupán hajszállal csúsztak le a dobogóról, de nem baj, mert a negyedik helyek is nagyon biztatóak”− nyilatkozta Veress András csapatvezető. További korosztályos hírek BÚVÁRSPORTBAN sportági aloldalunkon