UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2019-08-08 21:28

Kajak-kenu: 200 méteren avattak bajnokokat a korosztályos magyar bajnokság első napján

Már az első napon rengeteg bajnokot avattak a Sukorón zajló korosztályos kajak-kenu országos bajnokságon. Az U23-as és ifjúsági világbajnokokat felvonultató nyitónap a 200 méteres finálékkal ért véget.

Az U23-as és ifjúsági korú kajak-kenusok a múlt héten minden idők legjobb magyar szereplését érték el azzal, hogy tíz arany-, hat ezüst-, öt bronzéremmel tértek haza a romániai korosztályos világbajnokságról. Az éremhalmozók közül csak három versenyző, Lucz Anna, Kiss Blanka és Bragato Giada nem vesz részt a csütörtöktől vasárnapig tartó korosztályos országos bajnokságon, a többiek mind rajthoz állnak, és álltak Sukorón, ahol az első nap mindjárt a 200-as táv döntőire került sor.

kajak kettes
kajak kettes
A világbajnokságon is nagyot alakító női kajakosok a hazai fő versenyen sem tartalékoltak energiáikkal, hiszen Szellák Szabina ifjúsági K1-ben, majd Biben Karinával, Bakó Olgával és Szendy Lillával U23-as K4-ben is aranyérmet nyert. Az U23-as kajakosok egyesében Katrinecz Rita ért elsőként célba, a párosoknál a Malcsiner Eszter, Szénási Zsófia egységé lett az arany. A világbajnokságon 1000 méteren győztes Koleszár Mátyás, Németh Viktor Máté kajak kettős most megmutatta, hogy a rövidebb távon is uralja a mezőnyt, ha szükséges. Bár tegyük hozzá, az aranyérem mindössze 25 századon múlt, hiszen a nap legszorosabb befutóján a páros ennyivel előzte meg Béke Kornél és Varga Ádám hajóját. A serdülők közé tartozó Gönczöl Laura kenu egyes U15-U16-ban és kettesben ifiben Opavszky Rékával is bajnok lett. Négy nap alatt összesen 1124 serdülő-, ifjúsági, és U23-as korú fiatal méreti meg magát Sukorón, az előbbi két korosztálynak ráadásul az egyesületi pontoknál nagyobb téttel is bír a bajnokság, hiszen nekik ez egyben válogató a szeptemberi Olimpiai Reménységek Versenyére. A csütörtöki nap további bajnokainak névsora IDE KATTINTVA, a részletes eredmény IDE KATTINTVA érhető el. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.