UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-08-08 12:20

Leány U17-es kézi Eb: újabb kőkemény skandináv ütközet vár a magyar csapatra az elődöntőben

Hibátlan mérleggel jutott az elődöntőbe a szlovéniai Celjében zajló leány U17-es kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Szerdán a norvégokat múlta felül, pénteken pedig már az elődöntőben a dánokkal néz farkasszemet ifj. Kiss Szilárd együttese. A szünnapon a szövetségi edzővel valamint két játékosával, Farkas Johannával és Vámos Mírával beszélgettünk.

A celjei Európa-bajnokság eddigi legnehezebb mérkőzésén esett túl szerda este a magyar U17-es leány kézilabda-válogatott. Bár az elődöntőbe kerülés egy percig sem forgott veszélyben, az ötgólos előnyt követően a hajrában a norvégok is vezettek, végül azonban a kitűnő védekezéssel és Vámos Míra végtelenül higgadt ejtésével 28–27-re a mieink győztek.

Vámos Míra az utolsó másodpercekben ejtett... És milyen jól tette! Forrás:EHF
Vámos Míra az utolsó másodpercekben ejtett... És milyen jól tette! Forrás:EHF
A csapat szövetségi edzője, ifj. Kiss Szilárd úgy fogalmazott, építő győzelmet arattak, és a mérkőzésen kiderült, lehet a lányokra számítani. A három másodperccel a vége előtt győztes gólt szerző balszélső, Vámos pedig az utanpotlassport.hu-nak elárulta, próbált leginkább semmire nem gondolni, amikor a szélről bevitte az utolsó labdát. „Nem volt idő sokat mérlegelni, figyeltem a kapus mozgását, aztán végül az ejtés mellett döntöttem, mert ez az egyik kedvenc lövésem. Tudtuk, hogy nincs könnyű mérkőzés, megint jól kezdtünk, aztán nehéz helyzetbe kerültünk, ezért is jelent sokat az egész csapatnak, hogy meglett az ötödik győzelem is.” A válogatott egyik irányítója, a középdöntőben szintén sok fontos gólt szerző Farkas Johanna úgy fogalmazott, ha már eddig ilyen szépen meneteltek, nem szeretnének megállni.
Farkas Johanna azt mondja, most már nincs megállás Forrás: EHF
Farkas Johanna azt mondja, most már nincs megállás Forrás: EHF
„Minden percét élvezzük az Európa-bajnokságnak, és egyre jobb a hangulat a csapatban. Eddig minden meccsünket megnyertük, nagy csatában ezt a norvégok ellenit is. Ott vagyunk az elődöntőben, de szó sincs arról, hogy megelégedtünk volna ennyivel. Az Eb előtt kitűztük a céljainkat, és azokat el is szeretnénk érni.” Az álmok felé vezető úton a következő akadályt a dán válogatott jelenti, amelyet a felkészülés hajrájában kétszer is magabiztosan múlt felül az együttes. De mint tudjuk, ez egy Európa-bajnokságon nem sokat jelent. „Ugyanaz a helyzet, mint a norvégok elleni mérkőzés előtt, nem lehet a korábbi mérkőzésekből kiindulni. Hasonlóképpen skandináv stílussal találjuk magunkat szemben. Hatvan percen keresztül nagy tempót fognak diktálni, nekünk erre a hatalmas csatára kell felkészülnünk – zárta ifj. Kiss Szilárd vezetőedző.

Leány U17-es kézilabda Európa-bajnokság, Celje (Szlovénia) Elődöntő: 17: Magyarország–Dánia 19.30: Svédország–Franciaország A magyar válogatott eddigi mérkőzései: Csoportkör: –Szlovákia 31–18, –Ausztria 33–23, –Románia 39–32 Középdöntő: –Svédország 26–22, –Norvégia 28–27

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.