UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-08-10 21:21

Az U16-os fiú kosárlabda-válogatott a svédektől is kikapott az Európa-bajnokságon

Szombaton lejátszotta harmadik mérkőzését az U16-os fiú kosárlabda-válogatott a montenegrói B-divíziós Európa-bajnokságon. A Koszovó elleni fölényes siker és a bolgároktól elszenvedett vereség után a magyar csapat Svédországtól is kikapott.

fiba 2
fiba 2
Szombaton Svédországgal találkozott a magyar U16-os kosárlabda-válogatott a podogoricai B-divíziós Európa-bajnokságon. A magyar csapat Koszovó elleni sikerrel kezdte a kontinenstornát, majd sima vereséget szenvedett Bulgáriától. A svédek a lengyelektől kaptak ki az első fordulóban, Norvégiát viszont magabiztosan győzték le. Váradi Attila együttese nem kezdte rosszul a meccset. Bár a svédek próbáltak elhúzni, a magyar csapat szépen tartotta magát, Kiss Kolos, Tóth Barna és Kovács Ákos villanásai kellettek ahhoz, hogy az első negyed három pontos svéd vezetéssel záruljon (14–17). A második negyedben Bánfi Balázs szerezte az első magyar kosarat, Kovácsnak köszönhetően a válogatott néhány pillanatra át is vette a vezetést. Az előny azonban nem tartott sokáig, a svédek rákapcsoltak, és állva hagyták a magyar fiúkat, a nagyszünetre tíz pontos előnyre tettek szert (23–33). A harmadik felvonás elején Magyarország zárkózni kezdett, de a svédek három perces pontcsendjük után újra magukra találtak, így a hátrányból semmit nem sikerült faragni a zárónegyedre (42–52). Az utolsó 10 percben Svédország igyekezett hamar lezárni a találkozót, a magyar együttesnek nem adott esélyt arra, hogy izgalmassá tegye a hajrát, és végül 69–56-ra nyert. Magyarország hétfőn a három forduló után hibátlan Lengyelországgal mérkőzik meg.

U16-OS B-DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (MONTENEGRÓ) Csoportkör, A-csoport, 3. forduló Magyarország Svédország 56–69 (14–17, 9–16, 19–19, 14–17) Magyarország: Tóth 9, Kiss 12, Ivkovic 2, Kovács 10, Hiezl -. Csere: Bánfi 8, Kazy 4/3, Cserkó 4, Pafféri -, Sipos 7/3

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.