UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-08-12 12:34

Strandröplabda: kilencedik helyen zárták a magyar fiatalok a budapesti World Tour-viadalt

A Lupa-tónál zajló nemzetközi strandröplabdaversenyen a nőknél az U18-as Európa-bajnoki nyolcadik Vasvári Zsófia, Vecsey Fanni duó, míg a férfiak mezőnyében az ifjúsági olimpiai negyedik Hajós Artúr Benkő Balázzsal párban indulva is egy-egy japán egységgel szemben vesztette el a nyolcaddöntőt a tízezer euró összdíjazású tornán, amivel egyaránt a kilencedik helyet csípték meg a rangos megméretésen.

A hétvégén rendezték a külföldiek között is egyre népszerűbb magyarországi Word Tour nemzetközi versenyt, amelyen idén nyáron 28 női és férfipáros szállt szembe egymással a végső győzelemért. A rangos mezőnyt számos felnőtt-világbajnokságot, valamint olimpiát megjárt klasszisduó színesítette, a mieink részéről azonban az utánpótláskorú fiatalok tündökölhettek. Homokra lépett többek között az U18-as Európa-bajnokságon történelmi nyolcadik helyezést szerző, roppant tehetségesnek tartott Vasvári Zsófi és Vecsey Fanni alkotta leánypáros, illetve a tavaly Buenos Airesben bámulatos negyedik pozícióban végző Hajós Artúr is megmérette magát, ezúttal a magyar bajnoksághoz hasonlóan Benkő Balázs oldalán.

A Vasvári Zsófi, Vecsey Fanni páros bravúrt ért el a budapesti World Tour-versenyen Forrás: Beach Volleyball Hungary
A Vasvári Zsófi, Vecsey Fanni páros bravúrt ért el a budapesti World Tour-versenyen Forrás: Beach Volleyball Hungary
Az egyenes kieséses szakaszhoz érkezve mindkét páros versenyben volt, sőt: az összes magyar résztvevő közül értük lehetett izgulni a legtovább a Lupa Beachen rendezett világraszóló megméretésen. Ám a viadal ezen szakaszában borítani kellett volna a papírformát, ami nem sikerült a mieinknek. Mindenesetre Vasvári Zsófi és Vecsey Fanni már azzal is bravúrt értek el, hogy egyáltalán tovább léptek a pénteki csoportkörből, elvégre szabadkártyásként, a maguk összeadva 31 évükkel legyőzték a holland Driessen (38) és Meertens (36) alkotta kettőst. A negyeddöntőbe jutásért rendezett mérkőzésen azonban két szettben alulmaradtak a japán Mai, Riko duóval szemben, csakúgy mint Hajós Artúr és Benkő Balázs, akiken szintén kifogott a „japán technika”, így mindkét magyar állva maradt páros a 9. helyen végzett. A lányok azonban két vasat is tartottak a tűzben, másik három magyar kettőssel egyetemben ugyanis indultak az ugyancsak a Lupa-tónál megrendezett U18-as MEVZA-tornán. Az SRSE és a Gödöllői RC korosztályos bajnok és Európa-bajnoki nyolcadik helyezett párosa esélyeshez méltóan három győzelemmel nyerte csoportját (miközben a felnőtteknél is játszottak egy meccset), és végül csak a szlovén Zbicajnik, Marolt kettős végzett előttük a kisebbek számára kiírt versenyen. Az U16-os bajnok Gubik Hanna és Puskás Sára (Beach Sport) révén a dobogó harmadik fokára is magyarok állhattak fel a MEVZA-tornán. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.