UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2019-08-28 19:54

Kerékpár: súlyosan megsérült a junior-világbajnok triálos, Eloi Palau (21)

A 21 éves junior-világbajnok triálkerékpáros, Eloi Palau Olaszországban, a Presena-gleccseren tartózkodott az egyik barátjával, ahol I. világháborús bombára bukkantak. A szerkezetet megpróbálták kiemelni a helyéről, ekkor robbant fel; mindkettőjüknek súlyos sérüléseket okozva.

Meglehetősen jól cseng a spanyol Eloi Palau neve a triálkerékpárt kedvelők körében. A fiatalember ugyanis kiemelkedő dolgokat ért el már 21 esztendős korára: junior-világbajnoki, spanyol bajnoki címet, valamint felnőtt-vb-negyedik helyet is magáénak tudhat.

Ezúttal rossz helyen volt Eloi Palau Forrás: Antena 3
Ezúttal rossz helyen volt Eloi Palau Forrás: Antena 3
Ezúttal viszont rosszkor volt rossz helyen, ráadásul rosszul is cselekedett. Az ifjú bajnok Olaszországban, a Presena-gleccseren tartózkodott az egyik barátjával. A gleccser az első világháborúban fontos stratégiai pont, az osztrák-magyar és az olasz hadsereg ütközőzónája volt. Az olaszok az ellenfelet sokszor megszórták bombákkal, de nem mindegyik robbant fel akkor. Ehhez hasonló szerkezetet találtak a srácok a hóban. Megpróbálták kiemelni a helyéről, ekkor robbant fel a bomba, mindkettőjüknek súlyos sérüléseket okozva. A Marca spanyol sportújság információi szerint Palau a kezén és a szemén sérült meg. A sportolót és társát mentőhelikopterrel a trentói kórházba szállították, ahol megműtötték őket. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.