UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-08-31 13:45

Junior US Open: vasárnap rajt; Makk Péter emlékezetes búcsúról álmodik New Yorkban

Jó előjelekkel várja a junior US Open rajtját a legmagasabban rangsorolt magyar utánpótláskorú teniszező, Makk Péter. Abban bízik, hogy az utolsó jelentős korosztályos tornáján emlékezeteset tud alakítani. Ő és a másik magyar, Nagy Adrienn vasárnaptól lép pályára New Yorkban.

Vasárnap kezdődik az év utolsó junior Grand Slam-tornája, indul a US Open korosztályos versenye. A mezőnyben ezúttal két magyar fiatal szerepel, a világranglistán 22. helyen álló Makk Péter és a pillanatnyilag 27. Nagy Adrienn. Makk az idén már egyszer robbantott nagyot Grand Slam-tornán, június elején a Roland Garroson egyesben egészen a legjobb nyolcig menetelt, de természetesen ott volt a januárban, Ausztráliában és nemrégiben Wimbledonban is.

Makk Péter a Roland Garroson egyszer már nagyot menetelt, most New Yorkban próbál szerencsét
Makk Péter a Roland Garroson egyszer már nagyot menetelt, most New Yorkban próbál szerencsét
Ami a közvetlen felkészülést illeti, több bemelegítő-versenyen is ütőt ragadott a 18 éves játékos, a legjobban az amerikai College Parkban rendezett elsőkategóriás viadal sikerült, amelyen párosban a brit Fery oldalán meg sem állt a tornagyőzelemig. Azaz nem várja rossz formában az év utolsó Grand Slam-versenyét. „Úgy érzem, jól sikerült a felkészülés, páros-tornagyőzelem mindenképpen önbizalmat adott. Egyesben ezúttal kevésbé ment jól, de a végére már javult az is, a szervámon kell még kicsit csiszolni, és akkor összeállhat a játék. A salak a kedvencem, de azt gondolom a keménypályán is egyre jobban megy, úgyhogy bizakodó vagyok.” Ugyanakkor nem csak az év, hanem pályafutása utolsó junior Grand Slam-eseményén vehet részt vasárnaptól, ezért természetesen emlékezetes búcsúról álmodik. „Valóban ez lesz az utolsó, amit kicsit sajnálok, de egyúttal nagyon várom már a rajtot. New Yorkban korábban még nem versenyeztem, ám ahogyan a másik három helyszín, biztosan ez is sok élményt rejteget. Szeretném élvezni minden percét, és szépen zárni a pályafutásom ezen szakaszát.” Ami viszont már a US Open előtt biztos, hogy Makk remek évet zárt: rohamléptekkel kúszott fel a világranglistán, kis híján top 20-as játékosnak mondhatja magát, és persze boldogan tekint vissza a mögötte hagyott hónapokra.
Nagy Adrienn az utóbbi időben inkább párosban remekelt Forrás: MTSZ
Nagy Adrienn az utóbbi időben inkább párosban remekelt Forrás: MTSZ
„Valamikor az év elején azt nyilatkoztam, hogy az első negyvenbe szeretnék bekerülni a világranglistán. S persze a hátralévő hónapokban még visszacsúszhatok, de ahhoz képest nagyon elégedett vagyok, különösen azért, mert a játékom is sok tekintetben javult január óta.” Búcsúversenyére készül a fiatalok között Nagy Adrienn is. A junior Grand Slam-győztes játékosnak a melbourne-i siker után is inkább párosban ment jobban, a párizsi megméretésén például egészen az elődöntőig jutott. New Yorkban még egyszer utoljára mindketten megmutathatják. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.