UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2019-09-01 20:20

Országúti kerékpár: húszévesen nyert szakaszt a Vueltán Tadej Pogacar

A mindössze húszéves Tadej Pogacar nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpárverseny kilencedik szakaszát. A szlovén versenyző karrierje első győzelmét aratta a háromhetes spanyol megméretésen.

Mindössze húszéves, de megnyerte már a Tour of Californiát, a Volta ao Algarvét és hazája országúti bajnokságát is a szlovén Tadej Pogacar. Nagy reményekkel vágott neki az idei Vuelta a Espanának is, amely a kilencedik szakaszhoz ért. A délszláv ifjú eddig nem brillírozott, ám meglehetősen stabilan versenyzett: két szakaszon ért be hetedikként, egyszer nyolcadik volt, és egyszer sem végzett a 32. helynél hátrább.

A kilencedik szakaszt Tadej Pogacar nyerte a Vueltán Forrás: cyclingweekly.com
A kilencedik szakaszt Tadej Pogacar nyerte a Vueltán Forrás: cyclingweekly.com
A legutóbbi etapot, az Andorra la Vella és Cortals d'Encamp közötti 94.4 kilométeres távon rendezték (öt kategorizált emelkedővel és hegyi befutóval). Húsz kilométerrel a cél előtt, az utolsó hegymenet elején a kolumbiai Miguel Ángel López faképnél hagyta riválisait, több mint fél perces előnyt épített magának, ám egy murvás részen bukott, így utolérték − írja az nso.hu. Az utolsó kilométereken az ugyancsak az összetett versenyben vezetőnek járó piros trikóért küzdő Nairo Quintana a szlovén Tadej Pogacarral vállvetve maga mögött hagyta Primoz Roglicot, Lopezt és világbajnok spanyol csapattársát, Alejandro Valverdét. A célba mégis Pogacar ért be elsőként, ezzel pályafutása első szakaszgyőzelmét aratta a háromhetes spanyol viadalon.

VUELTA A ESPANA 9. szakasz, Andorra la Vella-Cortals d'Encamp, 94.4 km, hegyi befutó 1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE Team Emirates) 2:58.09 óra 2. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 23 másodperc hátrány 3. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 48 mp h. 4. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) azonos idővel ...9. Miguel Ángel López (kolumbiai, Asztana) 1:01 perc hátrány

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.