UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2019-09-01 20:55

Tollaslabda: kiesett az U17-es válogatott a gnieznói Eb csapatversenyéből

Egy győzelemmel és három vereséggel zárt U17-es tollaslabda-válogatottunk a lengyelországi Európa-bajnokság csapatversenyében.

A magyarok bravúrgyőzelemmel nyitottak pénteken a gnieznói U17-es Európa-bajnokság csapatversenyében, miután hatalmas csatában győzték le 3:2-re a jóval esélyesebbnek tartott osztrákokat. A párharcot egyébként a testvérpár, Vetor Tánya Tamara és  Nikol Szabina döntötte el párosban: 2:2-es összesített állásnál nyertek 2:1-re.

Mészáros Petráék nem jutottak tovább a csoportkörből Forrás: szilto.com
Mészáros Petráék nem jutottak tovább a csoportkörből Forrás: szilto.com
„Ritkán verjük meg nyugati szomszédunkat, emiatt meglehetősen örömteli élményekkel rajtoltunk. Helyzetünk ugyanakkor nem túl rózsás, hiszen nagyon erős csoportba kerültünk, ráadásul nem három vetélytárssal kell megbirkóznunk, hanem néggyel, miközben csak egy ország juthat tovább a kieséses szakaszba” – magyarázta a vezetőedző, Tóth Henrik honlapunknak a meccs után. A mester arról is beszélt, hogy a norvégok ellen mindenképpen győzni szeretnének, és erre minden esélyük megvan, hiszen nem jobb csapat a magyarnál. Ez azonban nem sikerült, rögtön az elején 0:3-as hátrányba kerültek Mészáros Petráék, és innen már hiába volt a szépítés, az ütközet vége 2:3-lett. Ezzel gyakorlatilag megpecsételődött Tóth Kristófék sorsa, mivel a két legerősebb együttessel, a spanyolokkal és a franciákkal kellett megmérkőzniük a folytatásban. A mérkőzéseken érvényesült a papírforma: Tóth Henrik tanítványai mind a két vetélytárstól 5:0-ra kaptak ki, ezzel csoportutolsóként végeztek a kontinenstornán.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG Csapatverseny A 7. csoport végeredménye 1. Franciaország, 2. Spanyolország, 3. Ausztria, 4. Norvégia, 5. Magyarország

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.