UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-09-04 08:48

Tenisz: Makk Péter magabiztosan rajtolt, Nagy Adrienn párosban bizonyíthat a junior US Openen

Magabiztos győzelemmel kezdte Makk Péter a junior US Opent: a 18 éves játékos két játszmában verte francia ellenfelét. Nagy Adrienn a hétfői bravúr után egyesben búcsúzott, párosban viszont elkezdte a menetelését Australian Open-győztes partnerével, Kavagucsi Nacumival.

Kedden már mindkét magyar pályára léphetett az év utolsó junior Grand Slam-tornáján, a US Openen. Nagy Adrienn hétfőn remekül kezdte az utolsó jelentős utánpótlásversenyét: három szettben legyőzte a tizennegyedik helyen kiemelt orosz Tyihonovát.

Makk Péter két szettben nyert a  junior US Open nyitókörében
Makk Péter két szettben nyert a junior US Open nyitókörében
Ezek után a legmagasabban rangsorolt (22. a korosztályos világranglistán) magyar játékoson, Makk Péteren volt a sor, hogy sikerrel vegye az első akadályt. A 18 éves teniszező nem is késlekedett sokat a francia Mpetshi Perricard ellen: azonnal brékelt, előnyét pedig egészen a játszma végéig elvitte, és 6:3-mal kezdett. A folytatásban – bár lehetőségek adódtak itt is, ott is – mindkét fél hozta az adogatásait, így rövidítés következett. Mint az év során már oly sokszor, ezúttal is Makk bírta jobban a végjátékot, 7:1-gyel behúzta a szettet és a mérkőzést is (6:3, 7:6). Nagy Adrienn viszont nem tudta megismételni a hétfői bravúros teljesítményét. A indonéz Nugrohóval szemben mindössze kétszer tudta hozni saját adogatását, így nem lehetett reális esélye a győzelemre, 6:4, 6:2-re kikapott. Párosban viszont a japán Kavagucsi Nacumi – akivel januárban megnyerte a junior Australian Opent – oldalán nehézkes kezdés után megnyerte az első szettet 6:4-re, majd ugyanilyen arányban a másodikat is, így készülhet a nyolcaddöntőre a harmadik kiemelt duó, a következő körben a Monnet, Semenistaha francia-lengyel páros következik. Makknak párosban a brit Fery oldalán ezúttal nem volt esélye: 6:1, 6:1-re kaptak a Nakashima, Royer amerikai-francia kettőstől. Egyesben viszont még nagyon is versenyben van. Magyar idő szerint 17 órától az amerikai Nandával találkozik a 16 közé kerülésért New Yorkban.

JUNIOR US OPEN, NEW YORK Fiú egyes, 1. forduló: Makk Péter–Giovanni Mpetshi Perricard (francia) 6:3, 7:6 Fiú páros, 1. forduló: Makk, Arthur Fery (brit)–Brandon Nakashima, Valentin Royer (amerikai, francia) 1:6, 1:6 Leány egyes, 2. forduló: Nagy Adrienn–Priska Madelyn Nugroho (indonéz) 4:6, 2:6 Leány páros, 1. forduló: Nagy, Kavagucsi Nacumi (japán)–Darja Frajman, Marija Timofejeva (orosz) 6:4, 6:4

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.