UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2019-09-10 17:07

Tollaslabda: pozitív tapasztalatok a gnieznói U17-es Eb után

A csapatverseny után az egyes- és a párosküzdelmek sem hoztak áttörő sikereket az U17-es tollaslabda-válogatottnak a gnieznói Európa-bajnokságon. A vezetőedző, Tóth Henrik ennek ellenére pozitívan látta a fiatalok teljesítményét.

A tollaslabdázók gnieznói U17-es Európa-bajnoksága a csapatversennyel kezdődött, amely nagy feladat elé állította a magyar válogatottat: csoportonként csupán az első juthatott tovább a kieséses szakaszba, ráadásul Tóth Henrik válogatottjának nem három, hanem négy együttessel kellett farkasszemet néznie, amelyek között ott voltak a spanyolok és a franciák is (e két országról tudni kell, hogy minőségi utánpótlás-nevelés zajlik hazájukban).

Az U17-es tollaslabda-válogatott
Az U17-es tollaslabda-válogatott
A magyarok bravúrgyőzelemmel nyitottak, miután magabiztosan győzték le az osztrákokat (3:2). Tóth a párharc után arról beszélt honlapunknak, hogy a norvégok ellen mindenképpen győzni szeretnének, és erre minden esélyük megvan. Ez azonban nem sikerült, rögtön az elején 0:3-as hátrányba kerültek Mészáros Petráék, és innen már hiába volt a szépítés, az ütközet vége 2:3-lett. „Pihentetni szerettük volna a legjobbjainkat. Úgy véltük, így is meglehet a siker. Sajnos, többen nem nyújtották tudásuk legjavát, ennek tudhattuk be a vereséget” − vélekedett a szakember. A magyarok sorsa ezzel megpecsételődött. Főleg úgy, hogy a spanyoloktól és a franciáktól egyaránt meccsnyerés nélkül kaptak ki − csoportutolsóként zárták a megméretést. „Hazudnék, ha azt mondanám, nem vártunk többet − így Tóth. − A nulla-öt csalóka a spanyolokkal szemben, hiszen gyakorlatilag az összes párharcon partiban voltunk, pár ponton múltak a győzelmek. Az utolsó mérkőzésre pedig mindenki letört, így esélyünk sem volt. Azért nem értettem, mert nem volt már veszíteni valónk, mégsem álltak oda teljes szívvel a franciák ellen.” A tréner úgy gondolta az Eb előtt, hogy parádés lenne, ha a nyolc fiatalból bárki is eljutna a legjobb nyolcig egyesben vagy párosban. Sejtése beigazolódott, mivel senki nem jutott tovább a 32-es táblánál. A mester mindazonáltal elégedett a látottakkal: „Mindenki keményen odatette magát, biztató jeleket mutattak. Tóth Kristóf a későbbi győztes dán Mads Juel Mollertől, míg Mészáros Petra − nagyon szoros csatában − a bronzérmes dán Simona Pilgaardtól kapott ki. Semmi kétségem sincs afelől, hogy Petra az elődöntőig meg sem állt volna, ha továbbjut, de sajnos, nem így lett. Kristófnak jövőre is lesz esélye bizonyítani, ugyanezt a korosztályt erősíti.”

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, GNIEZNO A magyarok eredményei Fiúk Egyes Két győztes meccs után a 16 közé: Ilja Kim (orosz)−Könczöl Ádám 21:17, 21:11, Mads Juel Moller (dán)−Tóth Kristóf 21:6, 21:14 Páros Egy győztes meccs után a 16 közé: Alex Green és Cholan Kayan (angolok)−Kiss Bene Benjamin és Szita Gergely 21:11, 21:17 Leányok Egyes Egy győztes meccs után a 16 közé: Simona Pilgaard (dán)−Mészáros Petra 21:19, 21:19 Egy győztes meccs után a 32 közé: Veranika Taruszava (belorusz)−Bozsogi Anna 21:13, 17:21, 21:8 Páros Egy győztes meccs után a 16 közé: Heli Neiman (izraeli) és Veranika Taruszova (belorusz)−Vetor Nikol Szabina és Vetor Tanya Tamara 21:19, 21:14 Vegyespáros Egy győztes meccs után a 16 közé: Jegor Boriszov és Marija Golubeva (oroszok)−Szita Gergely és Mészáros Petra 21:14, 21:16 Egy győztes meccs után a 32 közé: Kerem Cinar és Aysegul Yemisen (törökök)−Könczöl Ádám és Bozsogi Anna 21:12, 21:12

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.