UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-09-19 20:40

Labdarúgás: a horvátokkal készül a vb-re az U17-es válogatott

Az október végi brazíliai U17-es világbajnokságra készülő labdarúgó-válogatott a közeljövőben kétszer is megmérkőzik a horvátok korosztályos csapatával. A meccsek már egyértelműen a világbajnokság egyik főpróbájának mondhatók.

Október 26-án már Nigéria ellen lép pályára a magyar U17-es labdarúgó-válogatott a brazíliai a világbajnokságon. Az év legnagyobb eseménye rohamosan közeledik, de az addig hátralévő bő egy hónapot is igyekszik tartalmasan kitölteni a csapat. Például edzőmeccsekkel. Preisinger Sándor együttese a jövő héten kedden és csütörtökön a horvátországi Csáktornyán méri össze tudását a házigazdával.

mlsz 1
mlsz 1
A keretben több olyan játékos is helyet kapott, aki eddig sérülés miatt hiányzott. Ilyen Baráth Péter és Mester Csaba. Zuigéber Ákos és Buna Gábor viszont éppen sérülés miatt nem lehet a többiekkel. „Baráth Péterre és Mester Csabára ismét számíthatok, de ők egyelőre csak részfeladatokat kaphatnak az összetartás során, esetükben arra vagyok kíváncsi, számításba vehetem-e őket a világbajnoki keret kialakításánál. Az utolsó nemzetközi meccseinket játsszuk a világbajnokság előtt, a legfontosabb, hogy a helyes útra tereljük a játékosokat, mert az augusztusi Jezek-tornán sokkal csúnyább arcát mutatta a csapat, mint a tavaszi Európa-bajnokságon” – mondta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor szövetségi edző.

A magyar válogatott kerete: Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham) Megyeri Gábor (Budapest Honvéd) Vaits Marcell (Puskás Akadémia) Védők: Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia) Balogh Botond (Parma) László Dávid (Budapest Honvéd) Orosz Donát (DVTK) Horváth Milán (Budapest Honvéd) Pereira Américo (ETO FC Győr) Hosszú Zétény (Puskás Akadémia) Középpályások: Sipos Gábor  (Puskás Akadémia) Ominger Gergő (Puskás Akadémia) Tóth Borisz (DVTK) Major Sámuel (Salzburg) Kosznovszky Márk (Parma) Baráth Péter (DVSC) Támadók: Hajdú Roland (Ferencváros) Mester Csaba (Austria Wien) Komáromi György (Puskás Akadémia) Molnár Rajmund (Benfica) Németh András (Genk) Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.