UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-09-25 19:50

Kosárlabda: új szakmai stábokat neveztek ki a fiúválogatottak élére

A Magyar Kosárlabdázók országos szövetsége kedden hozott döntést arról, hogy új szakmai stábokat állít az utánpótlás fiúválogatottak élére; az U16-os fiúk vezetőedzői posztján Váradi Attilát Berényi Sándor váltotta, az U18-asokat Forray Gábor helyett Pethő Ákos irányítja, míg az U20-asok élére Pór Péter helyett a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan állt.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének hivatalos honlapja közölte, hogy új szakmai stábokat neveztek ki az utánpótlás fiúválogatottak élére – erről a szövetség keddi ülésén esett szó. Ahogyan arról már a nyáron is beszámoltunk, a döntés várható volt.

Ivkovics Sztojan a felnőtt férfiválogatott mellett ezentúl az U20-as csapatot is irányítja
Ivkovics Sztojan a felnőtt férfiválogatott mellett ezentúl az U20-as csapatot is irányítja
Csakúgy, mint tavaly, az idén nyáron is a leányszakág volt az eredményesebb – különösen az U18-as válogatott Európa-bajnoki ezüstérme emelkedik ki a sikerek sorából. Völgyi Péter együttese egyébként három héttel később, az eggyel idősebbek világbajnokságán tizedik lett. Az U20-as hölgyek nyolcadik helyen zárták a kontinenstornát, míg a legkisebbek, az U16-osok a tizenegyedik helyen végeztek az A divíziós megméretésen (a Bakiban szerzett EYOF-ezüstérem után). Eközben a srácok a B divízió középmezőnyében voltak; az U16-osok tizennegyedikek, az U18-asok tizenötödikek, míg az U20-asok tizenharmadikok lettek. „Mindenekelőtt leszögezném, nem a válogatott edzők munkájával volt probléma, hanem a fiúszakág eredménytelenségével. Megújulást szerettünk volna, ami a piramis tetején kezdődött. A célunk az, hogy négy-öt év múlva visszajuttassuk a fiúkat az A divízióba” – vélekedett a szövetség főtitkára, Bodnár Péter. A szakember elismerte, a probléma gyökerét a klubok nevelési-szisztémájában kell keresni: „Nyilvánvaló, hogy először egyesületekben kell keresgélnünk, hiszen az év nagy részét ott töltik a srácok. A legnagyobb gond az erőnlét hiányából fakad, de amellett sem mehetünk el, hogy némiképp motiválatlanok, nem elég fegyelmezettek és precízek a pályán. A legfrusztrálóbb talán a fizikai hiányosság, hiszen azt lehet a legkönnyebben javítani.” Bodnár kifejtette, képzett játékosokat szeretnének látni a csapatokban, megfelelő szakmai munkára van szükség. Folyamatos ellenőrzés alatt tartják majd az egyesületeket. Az U16-os fiúk vezetőedzői posztján Váradi Attilát Berényi Sándor váltotta, az U18-asokat Forray Gábor helyett Pethő Ákos irányítja, míg az U20-asok élére Pór Péter helyett a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan állt.

AZ UTÁNPÓTLÁS-VÁLOGATOTTAK SZAKMAI STÁBJAI Fiúk U16. Vezetőedző: Berényi Sándor, edző: Horváth Imre, edző: Bosnyák Jácint U18. Vezetőedző: Pethő Ákos, edző: Góbi Henrik, edző: Losonczy Dániel U20. Vezetőedző: Ivkovics Sztojan, edző: Váradi Kornél, edző: Szőke Balázs Leányok U16. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea, edző: Meszler Balázs U18. Vezetőedző: Völgyi Péter, edző: Iványi Dalma, edző: Tullner Krisztián U20. Vezetőedző: Gáspár Dávid, edző: Ábrahám Márta, edző: Vajda Anna

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.