UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-09-26 17:27

Motorsport: Kovács Bálint (18) valóra válthatja álmát Hockenheimben

A H-Moto Team 18 éves tehetsége 3 pontos hátrányból nyerné meg Hockenheimben a Suzuki Cup összetett pontversenyét, amivel megvalósítaná álmát: megszerezné pályafutása első nemzetközi felnőttbajnoki címét.

A hétvégén Hockenheimben zárul a Suzuki Cup idei szezonja: magyar szempontból ezúttal mindenképpen Kovács Bálint teljesítményét érdemes figyelemmel kísérni, hiszen az erős nemzetközi mezőnyben a 18 éves motoros felérhet eddigi pályafutása csúcsára, és megszerezheti a bajnoki címet. A H-Moto Team versenyzője eddig remekül teljesít az idényben, hiszen mind az öt alkalommal megszerezte a pole pozíciót, több futamgyőzelmet aratott, és mindössze 3 pont a hátránya az összetett pontversenyben. Nem is lehet más a célja, mint olyan eredményt elérni, amivel nemcsak ledolgozza a hátrányát, hanem valóra váltja álmát, és megszerzi első felnőtt nemzetközi bajnoki címét. Bálint úgy vág neki ennek a hétvégének, hogy mindent vinni szeretne: rajtelsőség, futamgyőzelem és bajnoki cím.

Kovács Bálint révbe érhet Hockenheimben Forrás: mams.hu
Kovács Bálint révbe érhet Hockenheimben Forrás: mams.hu
„Jól ismert helyszín következik, ugyanis Hockenheimben többször voltam már ezres motorral is. A tét nem kisebb, mint a bajnoki cím, ami nagyon feldob, és akárcsak ebben a szezonban mindig, a maximumot fogom nyújtani egész hétvégén. Egyértelmű célom, hogy megnyerjem az összetettet, és feltegyem a koronát az idei évemre. Ehhez nem kell mást tennem, mint megnyerni mindkét futamot. Ha ez sikerül, nem lesz szükségem matekozásra. Keményen készültem, hiszen két remek hetet tudhatok magam mögött, és az egyéb fizikális és mentális felkészülés mellett sokat motoroztam is. Tavalyról nincsenek szép emlékeim, itt buktam el az összetettbeli második helyet, de az arany elfeledtetné az egy évvel ezelőtt történteket” – mondta Kovács Bálint a szövetség oldalának. További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.