UtánpótlásSport
2024. május 11.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-09-27 10:38

A gyorsasági motorosok (fog)krémje közt a 12 éves Kecskés Bence

A hétvégén nagyot bukott Mugellóban a 12 éves gyorsasági motoros Kecskés Bence, de komolyabb sérülés nélkül úszta meg a balesetet, így viszonylag rendben készülhet a PreMoto3-as bajnokság utolsó versenyhétvégéjére és az azt követő Red Bull Rookies Cupra. Az RXP-Simoncelli Squadra Corse ráadásul nemrégiben szerződést hosszabbított fiatal magyar pilótájával.

Újabb kapuk nyíltak meg a 12 éves gyorsasági motoros, Kecskés Bence előtt a MotoGP felé vezető úton. Az RXP-Simoncelli Squadra Corse fiatal magyar pilótája október 15. és 17. között a spanyolországi Guadixban részt vehet az Európa legjobb utánpótláskorú versenyzőit felvonultató Red Bull Rookies Cup selejtezőjén. A többfordulós válogató után – melyen Görbe Soma és Oláh Barnabás is elindul – a legjobbak bejutnak abba a bajnokságba, amelynek versenyzői a MotoGP több helyszínére is ellátogatnak, és a Moto3 előfutamain kapnak szerepet.

kb1
kb1
„Akik ezen a bajnokságon részt vettek, már többnyire a Moto3-ban versenyeznek – mondja Csanádi Eszter, a motoros édesanyja. – Nagyszerű lehetőség Bencének, hogy beválasztották az indulók közé. A Red Bull Rookies Cupra meg lehetett pályázni a szereplést, a küldött anyagoknak többek között a hat legjobb idei eredményt is tartalmaznia kellett. Hogy egészen pontosan milyen szempontok alapján bírálták el a pályázatokat, azt nem tudom, de Bencének mindig egy fogkrémes példával vázoltam a helyzetét. Ha az ember bemegy az áruházba, rengeteg fogkrémet lát. A vevő ez esetben az, aki felfigyel rá valamiért, mint motorosra. Van, aki olyan fogkrémet keres, amelyik fehérítő hatású, vagy csíkok vannak benne, vagy 160 grammos a tubusa. Mindig azt mondtam, biztos megtaláljuk azt, akinek szüksége van rá, de neki arra kell törekednie, hogy minél több jó tulajdonsággal rendelkezzen, minél többet tudjon nyújtani. A kiválasztás hasonlóképpen működhetett. Azokat vették le a polcról, akikről úgy gondolják, színessé, érdekessé tehetik a bajnokságot.” A fiatal versenyző motiváltan készül a spanyolországi futamra, ezért is okozott némi riadalmat, amikor szombaton bukott a PreMoto3 mugellói versenyén. Motorja megcsúszott a pályára szóródott kavicsokon, az esés közben megsérült a könyöke, így vasárnap már nem tudott rajthoz állni. A törést még aznap kizárták az orvosok, és a hétfői vizsgálatot követően kiderült, szalagsérülés sem történt, így Bence zúzódásokkal megúszta. A bajnokság utolsó versenyhétvégéjére október 6-án, Vallelungában kerül sor, jelen állás szerint egészségi állapota akkorra már nem fogja veszélyeztetni indulását.
Bence a Red Bull Rookies Cup-on is bizonyítana Fotó: Lorenzo Scappini
Bence a Red Bull Rookies Cup-on is bizonyítana Fotó: Lorenzo Scappini
A Mugellóban kiesett pontok persze hiányoznak a tabellán 41 ponttal 13. helyen álló fiúnak, de jó szezonzárással a tizedik hely környéke is kilátásba kerülhet. Csapata elégedett a PreMoto3-ban első idényét töltő, a mezőny legfiatalabb tagjaként száguldozó Bence eddigi teljesítményével. Ezt az is jól mutatja, hogy a közelmúltban 3 évvel hosszabbították meg szerződését az istállónál. „Ez is azt jelenti, hogy a csapatnál számolnak vele. Saját fülemmel hallottam, amikor Paolo Simoncelli tulajdonos telefonon érdeklődött a technikai menedzser Luca Pasinitől Bencéről a bukás után – meséli az anyuka. – Ezek a munkánk nagyon jól eső visszaigazolásai. Vallelungában még megpróbálja magából kihozni a legtöbbet, aztán a Rookies Cupon, ha jól szerepel, valóra válhat az egyik álma.” További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.