UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-09-28 14:01

Tájfutás: Gárdonyi Csilla sprintben bronzérmes a korosztályos Európa-kupán

Remekül kezdte a hat fős magyar küldöttség a tájfutók franciaországi ifjúsági és junior Európa-kupáját. Az első versenynapon megrendezett sprint versenyszámban Gárdonyi Csilla harmadik helyen végzett az U18-as lányok mezőnyében.

A franciaországi Vogüé városában rendezik meg a tájfutó junior és ifjúsági Európa-kupáját, ahol U18-as és U20-as korosztályok állnak rajthoz. A magyarok hat fiatallal utaztak a viadalra, a junior nők között Sárközy Zsófia és Vékony Vanda, az ifiknél Gárdonyi Csilla, a junior férfiaknál Bárány Tamás és Ormay Mihály, míg a fiatalabb mezőnyben Bujdosó Zoltán versenyez. A kupán 22 ország 260 versenyzője vesz részt, a program pénteken a sprint számmal, és magyar sikerrel kezdődött.

tájfutás zsigmond szilvia
tájfutás zsigmond szilvia
A Ruomos falujában lebonyolított sprint versenyszám útvonala sportpályák és parkos területek kombinációjából állt. A pályán természetes és mesterséges kerítések, lezárások, valamint sövények nehezítették a haladást. A szövetség beszámolója szerint a gyors kezdést követően egy labirintusszerű, kordonokból és kerítésekből felépített, sok útvonalválasztást és számos irányváltást, valamint gyors döntést megkövetelő rész következett, ami után hosszú, több alternatívát kínáló átmenetet követően érkeztek meg a versenyzők Ruomos óvárosába, ahol számos szűk utcácska, átjáró várt a fiatalok. Az ifi lányok között Gárdonyi Csilla végig remekül versenyzett, és a futam végén az aranyérem is kilátásba került, ám a brit Megan Keith három másodperccel gyorsabb volt a magyar lánynál, a hazai színekben futó ezüstérmes Cécile Calandry-től pedig eggyel. A negyedik helyezett viszont Csillától már több mint 10 másodperccel később ért be, ez is mutatja, a három dobogós kiemelkedett a mezőnyből. A többi magyar induló és szépen helytállt korosztályában. Bárány Tamás a 9., Ormay Mihály a 16. helyen zárt. Sárközy Zsófia 10. helyen végzett, Vékony Vanda 45. lett, míg Bujdosó Zoltán 15.-ként ért célba. További hírek TÁJÉKOZÓDÁSI FUTÁSBAN a sportági aloldalunkon.