UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2019-09-29 15:47

Cselgáncs: meglepetések és nagy hiányzók az U23-as országos bajnokságon

Tizennégy súlycsoportban avattak U23-as magyar bajnokot a hét végén a cselgáncsozók között Baján. A fiúk mezőnyében több meglepetés is született, míg a leányok között inkább a papírforma érvényesült.

Hatalmas csaták, érdekes eredmények és nagy hiányzók − ezek jellemezték az U23-as cselgáncsozók országos bajnokságát, amelyet a Bajai Judo Club otthonában, a MNÁMK Sportcsarnokban rendeztek szombaton.

Vég Zsombor lett a 100 kiló U23-as magyar bajnoka
Vég Zsombor lett a 100 kiló U23-as magyar bajnoka
Az első meglepetés a férfi 60 kilogrammosok kategóriájában született, ahol a kétszeres ifjúsági Eb-ezüstérmes, világbajnoki harmadik Feczkó Csanád csupán az ötödik helyen zárt Vida András, Naji Dávid, Andrási Márton és Monori Dániel mögött. Nagy küzdelem alakult ki az ifi vb-harmadik Tóth Benedek és a felnőtt országos bajnok, ifjúsági kontinenstornán bronzérmes Nerpel Gergely között a 81 kilósok mezőnyében. Végül Tóth állhatott a dobogó tetejére. A nemrégiben junior Eb-ezüstérmes Gőz Roland nem vett részt a bajai viadalon. Ez persze nem meglepő, mivel két hét múlva kezdődik a korosztály világbajnoksága Marokkóban, így könnyen lehet, hogy a pihenés mellett döntött mesterével, Pánczél Gáborral. A súlycsoport bajnoka Iklódi Máté lett az ifi és junior Eb-harmadik Tóth Apor előtt. A 100 kilót az ifjúsági olimpiai és Eb-bronzérmes Vég Zsombor nyerte meg, megelőzve a nála jóval rutinosabb Waczulik Richárdot. A budapesti felnőtt Grand Prix-verseny bronzérmese, a kétszeres ifjúsági Európa-bajnok Sipőcz Richárd szintén nem volt ott Baján, így a +100 kilós kategória gyakorlatilag nyitott maradt. Az aranyérem Árvai Péter nyakába került. A leányok mezőnyében, mondhatni, jobban érvényesült a papírforma. A legfőbb esélyesek behúzták a győzelmet.

U23-AS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BAJA A bajnokok Fiúk 60 kg: Vida András (Győri AC) 66 kg: Pongrácz Bence (UTE) 73 kg: Ócsai Sándor (CVSE) 81 kg: Tóth Benedek (RHDSE) 90 kg: Iklódi Máté (CVSE) 100 kg: Vég Zsombor (CVSE) +100 kg: Árvai Péter (CVSE) Leányok 48 kg: Beringer Fatime (Vasas) 52 kg: Harmath Eszter (UTE) 57 kg: Kovács Kitti (BHSE) 63 kg: Özbas Szofi (CVSE) 70 kg: Sági Nikolett (CVSE) 78 kg: Gregácz Enikő (RHDSE) +78 kg: Szigetvári Mercédesz (Bajai JC)

További korosztályos hírek JUDOBAN a sportági aloldalunkon.