UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-10-01 19:35

Szerdán kezdődik a 3x3-as kosarasok világbajnoksága Kínában

Szerdán kezdődik a 3x3-as kosarasok U23-as világbajnoksága Kínában. Az eseményen Süle Krisztina csapata képviseli Magyarországot, és a csoportkörben a kínaiak mellett a hollandokkal, Srí Lanka-iakkal és a svájciakkal mérkőznek a továbbjutást érő első két hely egyikéért.

Szerdán rajtol az U23-as 3x3-as kosarasok világbajnoksága a kínai Lancsou városában, amelyen a magyar női válogatott is részt vesz. A Doktor Anna, Jáhni Zsófia, Kováts Gabriella és Tóth Orsolya alkotta együttes vasárnap éjszaka érkezett a helyszínre. Rögtön nehézségekbe ütközött.

A 3x3-as kosárválogatott Forrás: FIBA
A 3x3-as kosárválogatott Forrás: FIBA
A stáb hiába kereste az esemény helyszínét, semmit sem talált. Mint megtudták, a Sárga-folyó partján fekvő városban a Kínai Népköztársaság alapításának 70. évfordulójának alkalmából tartott ünnepség, valamint a vb helyszíne ugyanazon a téren lesz, de utóbbira még nem jutott elég figyelem – számolt be a világkupán tartózkodó csapatvezető, Vereb József a hunbasket.hu-nak. A szálláshelytől öt percnyi sétára található az Olimpiai park, amely kiváló 3x3-as pályának ad otthont, ott tartotta első edzését a csapat, jókedvű másfél órát töltöttek a pályán a lányok, és még két – hatperces – edzőmeccset is lehúztak a franciák ellen, egy győzelemmel és egy vereséggel.. Süle Krisztina csapatának biztos, hogy nem lesz egyszerű a dolga, hiszen a második helyen kiemelt házigazdákkal, valamint a hetedik helyre rangsorolt hollandokkal is találkoznak a csoportkörben. Rajtuk kívül Srí Lanka és Svájc alakulatával is meg kell mérkőzniük. Ahhoz, hogy továbbjussanak a kieséses szakaszba, az első két hely valamelyikén kell zárniuk. „A hollandokat a helyszínen tudjuk feltérképezni. A kínai csapat ugyanazzal a kerettel indul, amellyel a nemrégiben, Budapesten véget ért World Urban Games-en láttuk őket. Benke Sára helyett most Tóth Orsi van a keretben, és az nekünk kedvezőbb lehet. A cél természetesen az, hogy továbbjussunk a csoportból, akár az első helyen és meglátjuk, melyik riválist kapjuk a folytatásban. A másik ágat kicsit gyengébbnek érzem, de ha eredményt akarunk elérni, akkor mindenkit tudni kell megverni” − nyilatkozta a vezetőedző a wbasket.hu-nak.

U23-AS 3X3-AS VILÁGKUPA, KÍNA A magyar női válogatott programja Szerda Magyarország−Svájc, 14.15 Magyarország−Srí Lanka, 15.35 Péntek Magyarország−Kína, 10 Magyarország−Hollandia, 12.15 Vasárnap Negyeddöntő, elődöntő és helyosztó

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.