UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-10-10 11:10

Labdarúgás: Preisinger Sándor vb-kerete

Egyelőre húsz mezőnyjátékos és három kapus tagja az U17-es világbajnokságra készülő keretnek. Preisinger Sándor szövetségi edző jövő szerdán szűkít.

A brazíliai U17-es világbajnokságra készülő magyar válogatott október 19-én utazik el a torna helyszínére, ahol október 26-án kezdi meg szereplését, első ellenfele Nigéria lesz. A világbajnokságra 18 mezőnyjátékos és 3 kapus nevezhető, a csapatoknak október 16-án kell leadni a végleges keretet, amiben a torna kezdetéig csak sérülés esetén lehet változtatni. Preisinger Sándor szövetségi edző a nevezési határidő napján jelöli ki a végleges vb-csapatot, de egy bő 23-as keretet már megnevezett, ezek a játékosok kezdik meg október 16-án a közös felkészülést Telkiben.

Megvan a 23 fős vb-keret! Forrás: MLSZ
Megvan a 23 fős vb-keret! Forrás: MLSZ
„Ha nem történik váratlan esemény, akkor a bő keretben szereplő huszonhárom játékos közül kerül ki az a huszonegy, aki tagja lesz a hivatalos világbajnoki keretnek. Ugyanakkor a két kimaradóra is számítok a torna kezdetéig, mert sérülés esetén egészen a világbajnokság elejéig lehetőség van a változtatásra. Ez azt jelenti, hogy – amennyiben a kimaradók ezt vállalják – mind a huszonhárom labdarúgó eljön velünk Brazíliába, és ha nem jön közbe sérülés, a két tartalék az első mérkőzést követően hazautazik a tornáról” – fogalmazott Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak. A keret természetesen a világbajnoki részvételt kiharcoló játékosokra épül, a meghívott huszonhárom labdarúgóból tizennyolcan ott voltak a tavaszi, írországi Európa-bajnokságon is. Az őszi edzőtáborozásokra meghívott játékosok közül a szövetségi edző mindenkire számíthat, felépült sérüléséből a szeptemberi, horvátországi felkészülési mérkőzéseket kihagyó Buna Gábor, Zuigeber Ákos duó is.

A KERET Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham), Megyeri Gábor (Bp. Honvéd), Vaits Marcell (Puskás Akadémia) Védők: Buna Gábor (Bp. Honvéd), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (Parma), László Dávid (Bp. Honvéd), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Horváth Milán (Bp. Honvéd), Orosz Donát (DVTK) Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Major Sámuel (Salzburg), Kosznovszky Márk (Parma), Baráth Péter (DVSC), Sipos Gábor (Puskás Akadémia) Támadók: Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Mester Csaba (Austria Wien), Komáromi György (Puskás Akadémia), Németh András (Genk), Molnár Rajmund (Benfica), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.