UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-10-14 18:25

Vívás: bronzérmes a kadét leány tőrcsapat az európai körversenyen

Somorján 31 csapat mérte össze tudását a leány kadét tőrözők európai körversenyén. Magyarország két négyessel szerepelt az eseményen, közülük a Fenyvesi Viktória, Kalocsai Luca, Kovács Réka, Wolf Eszter alkotta csapat bronzérmet szerzett.

somorja1hunf
somorja1hunf
A hétvégén 31 csapat vett részt a szlovákiai Somorján rendezett kadét leány tőr európai körversenyen. A magyarok egyéniben nem jeleskedtek, de a csapatversenyben, ahol két válogatottat is indítottak, az egyes számú szépen menetelt, így a dobogó harmadik fokára állhattak fel a hölgyek. A Fenyvesi Viktória, Kalocsai Luca, Kovács Réka, Wolf Eszter összetételű együttes első mérkőzésén nagyon simán győzte le a törökök négyes számú csapatát, majd a hazaiak egyessel jelölt fiataljai sem jelentettek nagy kihívást a magyarok számára. A negyeddöntő már izgalmasabban alakult, de sikerült nyerniük Lengyelország 4 ellen is, a fináléba viszont már nem kerültek be a lányok, újra csak lengyelekkel csaptak össze és a későbbi aranyérmessel szemben alulmaradtak. A bronzéremért nagy csata folyt a törökökkel, de végül öt ponttal nyert a magyar négyes. A Badár Szonja, Nádasdy Anna, Polonyi Petra, Tóth Léna alkotta kettes számú csapat első találkozóján vereséget szenvedett a fehéroroszoktól, így nem jutott nyolcaddöntőbe.

KADÉT LEÁNY TŐR EURÓPAI KÖRVERSENY, CSAPAT, SOMORJA A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország 1–Törökország 4 45:17, Magyarország 2–Fehéroroszország 1 37:45. Nyolcaddöntő: Magyarország 1–Szlovákia 1 45:9. Negyeddöntő: Magyarország 1–Lengyelország 4 45:38. Elődöntő: Magyarország 1–Lengyelország 1 34:45. A 3. helyért: Magyarország 1–Törökország 45:40. Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Ukrajna, 3. Magyarország 1 (Fenyvesi Viktória, Kalocsai Luca, Kovács Réka, Wolf Eszter, edzők: Gátai Róbert, Beliczay Sándor, Mazza Lorenzo, Magyari Ágnes, válogatott edző: Kreiss Gábor), …27. Magyarország 2 (Badár Szonja, Nádasdy Anna, Polonyi Petra, Tóth Léna).

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.