UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2019-10-18 20:51

Karate: erős magyar csapat készül a korosztályos világbajnokságra

A magyar utánpótláskorú karatékák egy hétig együtt készültek a jövőhéten Chilében rendezendő korosztályos világbajnokságra. A magyar küldöttségnek az U21-esek, a juniorok és a kadétok mezőnyében is lesz olyan versenyzője, aki már bizonyított a korábbi nagy versenyeken.

karate.hu tatachileelott
karate.hu tatachileelott
Hétfőtől péntekig a tatai olimpiai edzőtáborban készült a kadét, a junior és az U21-es karate-válogatott az október 23. és 27. között, jövő szerdától vasárnapig tartó korosztályos világbajnokságra – tájékoztat a szövetség. A Santiago de Chilében sorra kerülő világversenyen 96 ország közel 1600 versenyzője vesz részt. Magyarországot 29 karatéka képviseli majd Dél-Amerikában, akik a korosztályos kumite válogatott edzői - Fischer Mihály, Papp Miklós és Egri Tamás -, illetve a kata edzők - Büchler Zsolt és Anti Zsuzsanna - irányítása alatt készültek Tatán. A magyar fiatalok között többen már korábban is kiemelkedően teljesítettek a világversenyeken. A legidősebbek között Czagány Dóra négyszeres Eb-érmesként, a junioroknál Ilankovic Aleksandra Európa-bajnokként, míg kadét korosztályban Bárdos Ádám ezüstérmesként utazik Chilébe. A tavaly az ifjúsági olimpiára is kijutott Baranyi Zsófia korábban már volt Eb-második és Kapdebo Botond is felállhatott már a dobogó harmadik fokára a kontinensviadalon. Bihary Boglárka és Istovics Ádám Karate1 Youth League versenyen lett korábban második. Az elmúlt időszak Karate1 Premier League versenyein is szépen helytállt Klement Kármen pedig a nyáron egyetemi Eb-n végzett harmadik helyen.  

Kadét, junior és U21-es világbajnokság, Santiago de Chile A magyar indulók Kadét: Fiúk: Kata: Bárdos Ádám (Sportingbudo) 52 kg: Istovics Ádám (Honvéd) 63 kg: Szilágyi Bence (Honvéd) +70 kg: Bartos Norbert (MTK) Lányok: Kata: Kovács Dominika (MTK) 47 kg: Jakubovics Dalma (UTE) 54 kg: Lintz Alexandra (UTE) Junior: Fiúk: Kata: Kántor Zéta (Szkítia) 55 kg: Baranyi Barnabás (MTK) 61 kg: Béres Botond (BVSC-Zugló) 68 kg: Király Pál (UTE) 76 kg: Botos Botond (MTK) +76 kg: Frankó Dániel (Szarvas) Lányok: Kata: Kiss Zsófia (MTK) 48 kg: Forintos Fruzsina (Toriki) 53 kg: Ilankovic Aleksandra (MTK) 59 kg: Bihary Boglárka (UTE) +59 kg: Benkő Zsófia (MTK) U21: Férfiak: Kata: Barta Roland (Vasas) 60 kg: Fehér Péter (MTK) 67 kg Nichols Dávid (UTE) 75 kg: Kapdebo Botond (BVSC-Zugló) 84 kg: Knirsch Marcell (Vasas) Nők: Kata: Fábián Csenge (MTK) 50 kg: Klement Kármen (Vasas) 55 kg: Baranyi Zsófia (MTK) 61 kg: Takács Virág Vivien (Toriki) 68 kg: Czagány Dóra (MTK) +68 kg: Pap Dorottya (UTE)

  További korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.