UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-10-21 15:30

Korcsolyasportok: mesteri tizenkettő – nagyszerű magyar eredmények születtek az idei Halloween-kupán

Harmadjára is sikerrel zajlott a nemzetközi Halloween-kupa. A Vasas Jégcentrumban 32 ország közel 330 műkorcsolyázója és jégtáncosa mérette meg magát. A prímet minden kétséget kizárólag a mieink vitték, elvégre az ISU-korosztályokban 12 magyar érem és számos személyes sikersztori sült ki a négynapos viadalból.

„Szívesen jönnek hozzánk a külföldiek, mert szeretik Budapestet, és tudják, hogy itt mindig versenyezhetnek egy jót” – mondja dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója az immár zsinórban harmadik éve sikeresen megrendezett Halloween-kupáról. Mi tagadás, valóban népes mezőny gyűlt össze a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban: Ausztráliától Kanadáig csaknem 330-an léptek jégre a maratoni hétvégén. Így hát nem sok szabad percük akadt a rendezőknek, de mint a sportigazgató fogalmaz, ha a magyaroknak jól megy, akkor a verseny minden pillanata élvezet.

Schermann Regina fölényes győzelmet aratott a Halloween-kupán Forrás: Lehotzky István/MOKSZ
Schermann Regina fölényes győzelmet aratott a Halloween-kupán Forrás: Lehotzky István/MOKSZ
„És most elég jól éreztük magunkat, mert rengeteg, szép magyar sikernek lehettünk szemtanúi az elmúlt napokban. Az ISU – a nemzetközi szövetség angol rövidítése (A szerk.) – korosztályait figyelembe véve 12 érmet szereztünk, a legtöbbet az induló országok közül. Noha nem volt teljesen megelégedve magával, akkor is dicséret illeti Schermann Reginát, hiszen a legnépesebb, 32 fős mezőnyben lett első, ami nem kis teljesítmény. Láng Júlia is remekelt, mert úgy végzett a második helyen élete második felnőttversenyén, hogy egy héttel előtte cserélt korcsolyát. Tudni kell, hogy jóval több idő, mire az ember lába megszokja az újat, vagyis Julcsi nem akármilyen bravúrt ért el, aminek köszönhetően pole pozícióból várja a felnőtt Eb-kvalifikáció folytatását.” Dr. Vardanjan Gurgen megjegyezte azt is, hogy szerencsére a junior alatti korcsoportokban is éledezik az utánpótlás. Úgy látja, több olyan reménységünk van, akinek fejlődését érdemes figyelemmel kísérni. „Csodálatosan szerepeltek a novice műkorcsolyázók és a jégtáncospárok is. Mindig megnyugtató azt látni, hogy vannak tehetségeink. Természetesen nagyon sokat kell még versenyezniük, hogy profivá váljanak, de ami a legfontosabb, érezni lehet rajtuk a rajongást a sportág iránt. Sok kicsit kiemelhetnék, mert a legtöbben első igazi megméretésükön vettek részt. A basic novice korosztályban Virányi Laura és Papp Vivien révén kettős magyar siker született, utóbbi ráadásul az egy korosztállyal idősebbek között győzött, mindezt úgy, hogy nagyon keveset pihenhetett a két programja között. A fiúkkal kapcsolatban is elégedett vagyok. Berei Mózes Józsefet műtötték, ezért ő most kiesett két-három hétre, Hortobágyi Dominik ezüstérme az advanced novice kategóriában valamelyest feledtette a hiányát. Sajnos jégtáncban sem indulhattunk teljes létszámban, a Marton Villő, Szemko Danijil duónál is sérülés a távolmaradás oka, de az advanced novice-ok között dobogóra álló Leveles Réka és Leveles Balázs kettősnek köszönhetően az utolsó napon is lehetett éremnek örülni.” További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.