UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-10-25 20:00

Kézilabda: mesterhármas – százszázalékos mérleggel nyerte a párizsi tornát az ifjúsági fiúválogatott

A zárónapon a cseheket is megverte, ezzel hibátlanul nyerte meg a párizsi nemzetközi tornát az ifjúsági fiú kézilabda-válogatott, és megismételte az előző generáció bravúrját.

Első megméretésére készült az ifjúsági mezőnyben a 2002-es fiú korosztály, ráadásul új szakmai stáb, a Kárpáti Krisztián, Pásztor István edzőpáros vezetésével. A párizsi felkészülési torna nem ígérkezett könnyű bemelegítésnek, hiszen a házigazdák mellett a dinamikusan fejlődő portugálok és ebben a generációban szintén jó csapattal bíró csehekkel találkoztak a fiúk.

Nem talált legyőzőre a magyar válogatott Párizsban Forrás: Tiby Handball
Nem talált legyőzőre a magyar válogatott Párizsban Forrás: Tiby Handball
A júliusi nyílt U17-es Európa-bajnokságon ötödik helyezett alakulat azonban a tavalyi címvédő együtteshez méltó teljesítménnyel rukkolt elő. Az első fordulóban a portugálok ellen aratott meggyőző, kilencgólos sikert, majd az előrehozott döntőben a tizennégy gólig jutó Imre Bence vezérletével a franciákat is legyűrte kettővel. Így pénteken már csak be kellett fejezni a feladatot. A csehek az elején kicsit ráijesztettek a magyar fiúkra, 9–4-re is elhúztak, ám a félidőre már csak egy gól volt a hátrány. A végeredmény önmagáért beszél: Magyarország–Csehország 34–23. A válogatott százszázalékos mérleggel nyerte meg az első erőfelmérőt.

FIÚ IFJÚSÁGI NEMZETKÖZI TORNA, PÁRIZS A magyar csapat eredményei: –Portugália 31–22, –Franciaország 28–26, –Csehország 34–23 A magyar ifjúsági válogatott kerete: Kapusok: Konyicsák Tamás (NEKA), Palasics Kristóf (Telekom Veszprém) Balszélsők: Kovács Bence (Balatonfüredi KSE), Sisa Erhárd (Telekom Veszprém) Balátlövők: Bodócs Marcell (NEKA), Hegedüs Patrik (Pick Szeged) Irányítók: Fazekas Gergő (Veszprémi KKFT), Lukács Péter (FTC) Beállósok: Karai Miklós (FTC), Papp Tamás (NEKA), Radvánszki Zsolt (Veszprémi KKFT) Jobbátlövők:  Ónodi Jánoskuti Máté (FTC), Rea Barnabás (Pick Szeged), Temesvári Gábor (NEKA) Jobbszélsők: Hutvágner Ákos (Balatonfüredi KSE), Imre Bence (FTC)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.