UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2019-10-25 18:35

Úszás: alakul az utánpótlás-válogatott keret az új évadra

Az elmúlt évekkel ellentétben 2020-ban mindössze egy korosztályos világversenyt rendeznek az úszóknak, Aberdeenben a junior Európa-bajnokságot. A MÚSZ honlapján már nyilvános az előzetes válogatott keret.

Alig, hogy a budapesti junior-világbajnoksággal vége lett az előző évadnak, az úszók már a következő feladatokra készülnek. Legalábbis ez derül ki a szövetség honlapján közzétett határozatokból, amelyek között a 2019–2020-as utánpótlás-válogatott keret is ott szerepel.

A magyar csapat a kazanyi junior Eb-n Forrás: musz.hu
A magyar csapat a kazanyi junior Eb-n Forrás: musz.hu
Ami a korosztályos világversenyeket illeti, 2020 annyira nem lesz sűrű, hiszen „csak” junior Európa-bajnokságot rendeznek, méghozzá a skóciai Aberdeenben. Nem lesz sem junior-vb, sem ifjúsági olimpia, sem EYOF. A juniorválogatottban 17 versenyző kapott helyett, köztük a junior-világbajnok Zombori Gábor és az egyaránt junior Eb-érmes Mihályvári-Farkas Viktória és Török Dominik Márk, míg a serdülőben egyelőre négy EYOF-dobogós fiatal szerepel. Hangsúlyozzák, a kereteket az augusztus 25-ig elért eredmények alapján állították össze. Az év főversenyére, a junior Eb-re a válogatás 2019. 09. 01-től a 2020-as ifjúsági országos bajnokság utolsó napjáig tart. S ha már a ob-k: az ifik júniusban mérik össze az erejüket Kaposváron, a serdülők júliusban találkoznak Kecskeméten, míg a felnőttek seregszemléjét ezúttal is márciusban, ám rendhagyó módon nem Debrecenben, hanem a Duna Arénában rendezik. Legközelebb decemberben hallhatunk az utánpótlás-válogatottak felől, akkor a CECJM-versenyen (közép-európai országok találkozója) méretik meg magukat a serdülőkorosztály legjobbjai. Utánpótlás-válogatott keretek és válogatási elvek: ITT További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.