UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-10-26 16:31

Alpesi sí: a 17 éves Alice Robinson nagy meglepetésre a világelső Shiffrint is megverte az idénynyitón

Hagyományosan az ausztriai Sölden gleccserversenyén kezdődött az alpesi sízők világkupaidénye. A női óriás-műlesiklásban a győzelmet nagy meglepetésre a mindössze 17 esztendős, új-zélandi Alice Robinson szerezte meg; a junior-világbajnok ráadásul az összetettben címvédő, kétszeres olimpiai bajnok, amerikai Mikaela Shiffrint utasította maga mögé.

Jókora meglepetéssel indult a 2019/20-as alpesisíszezon az ausztriai Söldenben. A női óriás-műlesiklásban a csupán 17 éves, a felnőttek között rutintalan, új-zélandi Alice Robinson nyert. Óriási meglepetésre, tegyük hozzá, elvégre a papírforma szerint az összetettben és a szakági világkupában is címvédő, amerikai Mikaela Shiffrin számított a legnagyobb favoritnak.

A 17 éves Alice Robinson pezsgőzik Forrás: AFP
A 17 éves Alice Robinson pezsgőzik Forrás: AFP
A kétszeres olimpiai bajnok Shiffrin erősen kezdett, az övé lett a legjobb első futam, a francia Worley-ra több mint egy másodpercet vert. Az új-zélandi tinilány remek teljesítménnyel a második helyről várhatta a folytatást úgy, hogy mindösszesen 14 századot kapott az amerikaitól. Shiffrin mindig magabiztosan versenyez, gyakran mindkét futamot megnyeri, elég ritkán fordul elő vele, hogy az élről kapjon ki. Söldenben azonban nem tudott elég agresszív másodikat síelni. Az utolsó előttiként rajtolt Robinson remekelt (2 tizeddel gyorsabb volt a klasszisnál), Shiffrin végül 6 századdal gyengébb időt produkált. A még csak 17 éves Robinson junior-világbajnokságot már nyert, de a söldeni még csak a tizedik világkupaversenye volt.  Többnyire nem tudott második futamot menni, mert vagy nem jutott tovább, vagy nem fejezte be a pályát. Igaz, márciusban második hellyel jelezte Andorrában, hogy veszélyes lehet a felnőttekre. És valóban, az is.

ALPESI SÍ-VILÁGKUPA, SÖLDEN (AUSZTRIA) Női óriás-műlesiklás 1. Alice Robinson (új-zélandi) 2:17.36 perc 2. Mikaela Shiffrin (amerikai) +0.06 mp 3. Tessa Worley (francia) +0.36

További korosztályos hírek SÍSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.