UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-11-05 20:01

Kézilabda: a veszprémi fiatalok újabb SEHA-liga diadala

A Telekom Veszprém U21-es csapatával állt ki a Szpartak Moszkva ellen a SEHA-liga alapszakaszának 6. fordulójában; a Gulyás Péter vezette fiatalok kiegészülve három felnőtt játékossal magabiztos, 37–32-es győzelmet arattak.

A bravúros, 26–23-as magyar sikerrel végződő első csata után biztosan fűtötte a revansvágy a Szpartak Moszkva felnőttcsapatát, így aztán nem számíthatott könnyű visszavágóra a Telekom Veszprém U21-es együttese. A fiatal együttes ezúttal hazai pályán kapta meg a lehetőséget az újrázásra, többek között azért, mert a felnőttgárda ma este fél kilenckor magyar bajnokit játszik a Csurgó ellen. A bakonyi ifjak vezetőedzője, Gulyás Péter az összecsapás előtt meg is jegyezte: óriási élmény vár ezekre a fiatalokra, hiszen a Veszprémi Aréna hangulata mindenkit megigéz.

A Veszprém U21-es csapata ismét legyőzte a Szpartak Moszkvát a SEHA-ligában Forrás: Telekom Veszprém/Facebook
A Veszprém U21-es csapata ismét legyőzte a Szpartak Moszkvát a SEHA-ligában Forrás: Telekom Veszprém/Facebook
Nos, a magyar együttes óriási elánnal kezdte a mérkőzést, kilenc perc után már 8–1-re vezetett. A félidő végére az oroszoknak sikerült közelebb kerülniük, a szünetben 17–13 állt az eredményjelzőn. A második játékrészben viszont megőrizte előnyét a hazai csapat. A Szpartak nem tudott közelebb zárkózni, végül pedig 37–32-re nyert a „kis Veszprém". Természetesen a felnőttcsapatban edződő három játékos teljesítménye mellett sem mehetünk el szó nélkül, már csak azért sem, mert rutinjuk okán nagy szerep hárult rájuk a győzelem kivívásában. A magyar csapat legeredményesebb játékosa ugyanis az a Dejan Manaszkov volt a maga tíz góljával, aki a felnőttegyüttest is rendre repíti, de Borut Mackovsek hat találata – holtversenyben a második legeredményesebb a mieink közül – sem éppen piskóta, és ne felejtsük el a hét védést bemutató Vladimir Cuparát se. Az ifjak közül egyértelműen a szintén hat gólt szerző Hornyák Bence vitte a prímet, de a többiek is remek teljesítményt nyújtottak a jó erőkből álló orosz gárda felnőttcsapata ellen. Ezzel a győzelemmel egyébként a Veszprém hat forduló után öt győzelemmel áll a SEHA-liga B-csoportjának élén.

FÉRFI SEHA-LIGA, ALAPSZAKASZ, VESZPRÉM B csoport Telekom Veszprém–Szpartak Moszkva (orosz) 37–32 (17–13) A Veszprém gólszerzői: Manaskov 10, Mackovsek 6, Hornyák 6, Bodor 5, Ilics 3, Szuharev 3, Szűcs 3, Szrnka 1

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.