UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-11-07 20:33

Jégkorong: szétlövésben kapott ki az U20-as válogatott a vb főpróbájának tartott torna nyitómeccsén

A decemberi, kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő U20-as válogatott lejátszotta első meccsét a franciaországi felkészülési tornán. A Vas Márton által irányított csapat szétlövésben kapott ki az olaszoktól.

jegkor
jegkor
Csütörtökön lejátszotta első meccsét az U20-as válogatott a franciaországi Vaujanyben zajló felkészülési tornán. Az ellenfél az olasz válogatott volt. A szövetség beszámolója szerint Sági Máté védte a kaput a találkozón, és akadt is dolga az első két harmadban, mint ahogyan kollégájának is, de nem született gól „negyven” perc után. Az olaszok ugyan a kapuvasat is eltalálták, de ugyanúgy benne volt a gól a magyar csapat játékában. Jött is. A harmadik harmad 6. percében egy elég tartalmas akció végén Sárdi Máté tette be a korongot Kovács Sebestyén és Horváth László passzából (1–0). Ám az olaszok 8:43-mal a vége előtt egyenlítettek egy váll fölött ellőtt, majd talán valakinek a hátán is megpattanó koronggal, és bár a harmad további része tartogatott izgalmakat, újabb gól már nem született. Hét-hét kiállítást ítéltek a játékvezetők a meccsen, az utolsót Pokornyi Dávid kapta 31 másodperccel a vége előtt, így a magyarok emberhátrányban kezdték a hosszabbítást, ami büntetőkbe torkollt. Az elején az olaszok érezhették magukat biztonságban, az utolsó kör előtt a magyar válogatott (Szécsi Patrik és Dézsi Bence is betalált). Javított az ellenfél, így egállal jöhetett az „aki először hibázik, alulmarad” játék. Itt nagyobb szerencséje volt az olaszoknak, Oehler másodszor is bevágta. „Egy kicsit rozsdásak voltunk ma, sok helyzetet kidolgoztunk, de csak egyet tudtunk belőni nagy nehezen, bevakartunk, kapartunk egy korongot a harmadik lövés után. Kicsit gyorsítani kell a játékunkon, nagyon sokat veszítünk azzal, hogy megkapjuk a korongot, várunk egy ütemet vagy kettőt, ennyi idő alatt vissza tud rendeződni az ellenfél védelme. Nem használjuk ki azt a sebességünket, ami egyébként van. Összességében nem játszottunk rosszul, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, a védekező harmadunkban is jól dolgoztunk, természetesen az olaszoknak azért volt két-három nagyobb helyzete. A kapusunk is jól dolgozott, szóval jó kis meccsen vagyunk túl, ha kicsit gyorsulunk, onnantól jönnek a gólok is” – értékelt Vas Márton szövetségi kapitány. A magyar válogatott pénteken 19:30-tól a házigazda franciákkal játszik.

Nemzetközi torna, Vaujany, 1. játéknap Magyarország–Olaszország 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1) Gólszerzők: Sárdi (Horváth, Kovács S.), illetve Luisetti (Brunner), Oehler

További érdekességek a csapatról és tornáról ITT érhetők el. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.