UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-11-09 12:38

Kosárlabda: a hatodik forduló a leány juniorbajnokság alapszakaszában

A leány juniorbajnokság alapszakaszában hat fordulón vannak túl a csapatok. Pénteken a legnagyobb különbségű győzelmet a tavalyi bajnok Csata DSE aratta, amely 115−46-ra nyert a Pécsi VSK Nemzeti Akadémia otthonában.

A legutóbbi juniorbajnokság győztese a Csata DSE lett Forrás: hunbasket.hu
A legutóbbi juniorbajnokság győztese a Csata DSE lett Forrás: hunbasket.hu
Összesen öt párharcot rendeztek pénteken a leány kosarasok juniorbajnokságának alapszakaszában, a kiemelt A és B csoportban. Előbbiben a Széchenyi KA alakulata hazai pályán kerekedett a megyei rivális Soproni Darazsak Akadémia fölé (69−51), ezzel a hatcsapatos tabella negyedik helyére ugrott fel. Szintén az A csoportban volt a legnagyobb különbségű győzelem. A tavalyi bajnok, az utánpótlás-válogatottakkal teletűzdelt Csata DSE a Pécsi VSK Nemzeti Akadémia otthonában nyert 115−46-ra, ezzel veretlenül maradt a tabella élén hat fordulót követően. A DVTK Akadémia megőrizte ezüstérmes pozícióját a Vasas Akadémia második számú együttesének legyőzésével (95−41). A B csoportban az Atomerőmű-KSC Szekszárd alakulata hazai pályán mérte össze a tudását a Török Flóris-Törekvés SE fiataljaival, s aratott 76−58-as diadalt. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécset ezúttal nem tudta legyűrni a BEAC-Újbuda KA: 78−45-re kapott ki a Baranya megyeiek otthonában.

LEÁNY JUNIORBAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ Kiemelt A csoport, hat forduló után 1. Csata DSE, 2. DVTK Akadémia, 3. PVSK Nemzeti Akadémia, 4. Széchenyi KA, 5. Soproni Darazsak, 6. Vasas Akadémia/B Kiemelt B csoport, hat forduló után 1. Vasas Akadémia, 2. Atomerőmű-KSC Szekszárd, 3. NKA Pécs, 4. BEAC-Újbuda KA, 5. Török Flóris-Törekvés SE, 6. Szolnoki MÁV SE

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.