UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-11-10 14:14

A hokihét mérlege: U20-as bronz, U18-as ezüst és U16-os tornagyőzelem

A korosztályos jégkorong-válogatottak utolsó őszi megmozdulásai zajlottak a héten. Az U20-as és az U18-as csapat vegyes sikerrel, az U16-os alakulat viszont százszázalékosan zárta az őszi felkészülést.

Bár a bajnokság szünetelt, aktívan töltötték a hetet a legjobb utánpótláskorú jégkorongozók. Az U20-as válogatott Franciaországban, az U18-as Olaszországban készült, míg az U17-es és U16-os gárda hazai jégen játszott mérkőzéseket.

Az U20-as válogatott az utolsó meccsen a szlovének ellen bukta el a tornagyőzelmet Forrás: MJSZ
Az U20-as válogatott az utolsó meccsen a szlovének ellen bukta el a tornagyőzelmet Forrás: MJSZ
Vas Márton juniorja erős mezőnyben edződtek a franciaországi Vaujany-ban. Az egy osztállyal feljebb szereplő szlovének mellett a decemberi kijevi vb-n is rivális házigazdák és az olaszok alkották a mezőnyt. U20-as válogatottunk egy győzelemmel és két vereséggel zárta a háromnapos viadalt, éppen a franciákat győzte le hosszabbításban. Akkor még a tornagyőzelemre is volt esély, az utolsó meccsen viszont – a tavaly decemberi világbajnoksághoz hasonlóan – ismét a szlovének nyertek, ezáltal a harmadik helyre szorult vissza a divízió I/B csoportos vb-re készülő magyar együttes. A szövetségi edző így értékelt a torna utolsó összecsapása után: „Fáradtan kezdtünk, bent maradtunk az öltözőben, nem voltunk annyira élesek, amennyire szerettünk volna. A második harmadban már azt nyújtották a fiúk, amit vártunk tőlük, és a bár az iksz benne volt a pakliban, most kikaptunk. Amikor legközelebb találkozunk, remélem, ezt vissza tudjuk adni nekik.” Hasonlóképpen vegyes sikerrel vívta meg asiagói négycsapatos tornát az U18-as válogatott. Svasznek Bence együttese gólgazdag találkozón előbb 4–3-ra múlta felül a szlovéneket, majd 4–2-re a házigazdákat. Utána, a döntőnek is beillő, osztrákok elleni csata azonban 2–1-re elúszott, így a második helyen zártak a fiúk az áprilisi divízió I/B csoportos világbajnokság helyszínén. Az Érden készülő U17-es válogatott két szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a szlovákok U16-os alakulatával szemben, míg a magyar U16-osok veretlenül, az osztrákokon, az olaszokon és a szlovéneken is átlépve nyerték meg a kaposvári Négy Nemzet-tornát.

Az U20-as válogatott mérkőzései: –Olaszország 1–2 – szétlövéssel, –Franciaország 4–3 – hosszabbítás után, –Szlovénia 2–3 Az U18-as válogatott mérkőzései: –Szlovénia 4–3, –Olaszország 4–2, –Ausztria 1–2 Az U17-es válogatott mérkőzései: –Szlovákia U16 3–4, –Szlovákia U16 2–3 Az U16-os válogatott mérkőzései: –Ausztria 5–2, –Szlovénia 5–2, –Olaszország 3–0 (csoportmérkőzések); –Ausztria 5–3 (elődöntő); –Olaszország 6–2 (döntő)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.